Havířov hostil šampionát ve wakeboardingu

Havířov - Mistrovství České republiky ve Wakeboardu a Wakeskate proběhlo na Těrlické přehradě u Havířova v tamním Ski a Wake Parku. Mistrovství bylo zároveň součástí 3. závodu Českého poháru, takže do Těrlicka přijeli nejlepší čeští a také polští závodníci.

Letošní rok však vzhledem k suchu i opravám hráze na přehradě vodním lyžařům na Těrlicku tolik nepřeje. V den závodu navíc hezké počasí vystřídal déšť, takže tréninkové a kvalifikační jízdy musely být posunuty a tím také celý program šampionátu. Domácí závodnice Petra Kocurová patřila k největším favoritkám. Loni na Těrlicku získala oba mistrovské tituly ve wakeboardu i wakeskatu a letos se jí podařilo oba tituly obhájit. „Vyšlo mi to úplně na 100 procent, protože jsem zajela své maximum v obou disciplínách. Možná nějaký trik navíc bych dala, ale o moc bych si nepolepšila,“ zhodnotila spokojená vítězka.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

V kategorii wakeskate, kdy stojí závodníci narozdíl od wakeboardu na prknu volně jako při skateboardingu zvítězil Dominik Matýsek, polepšil si tak proti loňskému třetímu místu. „Jsem tím docela šokován, protože v kvalifikaci jsem zrovna nezazářil. V prvním finálovém kole jsem to taky nezvládl zrovna nejlíp, ale pak to druhé finálové kolo, s tím jsem byl velmi spokojený,“ radoval se. Ve finále wakeboardu mužů se představilo osm závodníků. Vítězství nakonec pro sebe získal povedenou jízdou Jan Krejbich. „Bylo to pěkný, kluci zaskákali všechno, co mohli. Myslím, že lepší to být nemohlo. Všichni se ze začátku báli, protože byla nízká voda a nevěděli jsme, jestli se vůbec pojede. No a nakonec paráda,“ řekl Krejbich.