ČT pro příští rok plánuje víc investovat, například v Brně

Praha - Česká televize bude příští rok investovat více než letos. Výdaje by měly dosáhnout částky 795 milionů korun. Peníze budou i na výstavbu televizního studia v Brně, na kterou půjde 150 milionů. Z letošního roku do roku 2013 převede televize 195 milionů korun. Plán na dnešním zasedání Rady ČT představila její místopředsedkyně Dana Eklová.

Důvodem přesunu části investičního rozpočtu na příští rok je podle místopředsedkyně Rady ČT Dany Eklové odložení některých projektů. U nich se letos kvůli změnám v zákonu o veřejných zakázkách prodloužily lhůty ve výběrovém řízení.

Brno čeká výstavba televizního studia

Tendr na výstavbu TS v Brně vyhlásila ČT v listopadu. Zakázka v hodnotě 340 milionů korun zahrnuje vybudování komplexu studií a dalších prostor pro výrobu a vysílání pořadů. Stavební práce mají začít příští rok v květnu, jejich dokončení se předpokládá v září 2014.

Veřejnoprávní televize chce v příštím roce investovat také do digitalizace televizního archivu, nákupu televizní techniky či rozvoje informačních technologií. V letošním roce ČT po dubnové úpravě rozpočtu počítala s investičními výdaji 480 milionů korun. Veřejnoprávní televize letos hospodaří s rozpočtem 6,97 miliardy korun, pro jehož vyrovnání musí čerpat z rezerv 460 milionů korun.

Jednání Rady České televize - 21. jednání Rady ČT v roce 2012 (zdroj: ČT24)