V Nivnici se koncertovalo pro dívky – oběti rallye

Nivnice – Dnešní večer v Nivnici patří vzpomínce na čtyři dívky, které zemřely letos v listopadu při tragické nehodě na RallyShow Uherský Brod. Na koncertě v nivnické sportovní hale vystoupil od 18 hodin Aleš Brychta i další, místní kapely. Výtěžek z koncertu bude použit na dořešení formalit kolem pohřbů.

Koncert pro Natálku, Káju, Beatku a Klárinku. Tak se jmenuje koncert, který dnes večer rozezněl sportovní halu v Nivnici. Vystoupili na něm Aleš Brichta, kapely Badyan, Buffalo Bill, Žalman Brothers Band a další. Vstupenka na koncert stála 250 korun a vybrané peníze poputují rodinám obětí na dořešení formalit kolem pohřbů. 

Koncert tak doplňuje veřejnou sbírku, která skončí 15. prosince. Sbírku zaštítila organizace Adra. „Nejde jen o finanční pomoc, chceme tímto také vyjádřit solidaritu rodinám obětí v jejich velmi těžké životní situaci,“ řekl regionální koordinátor pomoci organizace ADRA Josef Koláček.

Nehoda, při níž zahynula čtveřice dívek, se stala během rychlostní zkoušky na RallyShow Uherský Brod 10. listopadu. Závodní vůz bratrů Bartončíkových vyjel ze silnice do míst, kde stály dívky. Nejdříve srazil poblíž hromady dřeva dvě z nich, otřel se o betonový sloup, a asi o 50 metrů dále u plotu smetl i další dívky. Policie nehodu i nadále vyšetřuje, zatím je jisté jen to, že dívky stály v zakázané zóně.