Start lyžařské sezony v Beskydech za moc nestál. Pro počasí

BESKYDY - Zahájení lyžařské sezony v Beskydech pokazilo o víkendu počasí. Do hor kvůli tomu přijelo málo lidí. „Víkend byl vcelku klidný. V sobotu foukal hrozný vítr, bylo zataženo a mlha. Návštěvnost tomu odpovídala, byla minimální. A dneska to bylo podobné,“ řekl dispečer Horské služby Beskydy Česlav Jadamus.

Sněhu v horách podle něj přes víkend výrazně ubylo, na Lysé hoře je asi 40 centimetrů, jinak do 20. „Jezdila jenom část středisek. Ani na běžky to není nic moc,“ řekl dispečer. Dodal, že dnes v Beskydech prší nebo padá déšť se sněhem.

Lyžařský areál na Bílé prožil dva zcela rozdílné dny. Zatímco v sobotu dorazilo na zdejší sjezdovky 2000 lidí, v neděli bylo lyžařů poskrovnu. „V sobotu jsme měli oficiální zahájení sezony a bylo to skvělé, i když odpoledne už pršelo. Lidi přilákala hlavně mimořádná nabídka, jezdili za stovku. Dneska to bylo hodně slabé, hlavně kvůli počasí,“ řekl vedoucí areálu Jaroslav Vrzgula.

Špatné počasí poznamenalo i zahajovací víkend sezony ve Ski areálu Mosty u Jablunkova. „Počasí nás ovlivnilo maximálně. Prakticky celý víkend hustě pršelo. V pátek na večerním zahájení sezony bylo daleko více lidí než v sobotu a neděli,“ řekl provozní Jaroslav Bojko.

V pondělí areál zredukuje provoz na večerní lyžování na jedné sjezdovce. „Vypadá to, že ve středu nebo čtvrtek by se mělo ochlazovat, takže se budeme snažit dosněžovat sjezdovky,“ dodal Bojko.