Vrátila se zima, silničáři nabádají řidiče k opatrnosti

Olomouc - Silnice na Jesenicku opět pokryl sníh. V regionu hustě sněží od půlnoci, silničáři jsou v terénu. Řidiči by měli jezdit se zvýšenou opatrností, vozovky jsou navíc kluzké a místy se tvoří sněhové jazyky. V ostatních částech Olomouckého kraje jsou silnice vesměs holé a suché, nad ránem sněžilo také na Přerovsku a Prostějovsku. Sníh padá i v Moravskoslezském kraji, nejen na horách, ale i v Ostravě.

„Napadl asi centimetr sněhu, sněží stále. Nový sníh je na cestách v celém okrese. Vozovky jsou momentálně kluzké, tvoří se na nich kluzký film, zvýšená opatrnost je na místě,“ řekl dispečer jesenické správy silnic. Upozornil, že kolem Ostružné se navíc tvoří sněhové jazyky.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic musejí řidiči na Jesenicku počítat s tím, že na hlavních tazích je rozbředlý sníh, na vedlejších cestách leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. V regionu fouká silný vítr.

Naopak v sousedním Šumpersku nesněží, cesty jsou tam většinou holé a suché. Pouze v nejvyšších částech Červenohorského sedla leží zbytky sněhové kaše, v lesních úsecích a ve vyšších polohách zase zbytky zledovatělé vrstvy sněhu.

Sněžilo i na Přerovsku a Prostějovsku. Správci cest nad ránem hlásili, že vrstva nového sněhu se na Přerovsku drží na vedlejších cestách, na Prostějovsku se mohou s rozbředlým sněhem po chemickém ošetření setkat řidiči i na hlavních tazích. K opatrnosti nabádají také silničáři z Frýdecko-Místecka a Bruntálska.