Zahájení oprav dálnice D1 zkomplikoval sníh

Brno - Dnes měly začít omezení a práce na dálnici D1. Husté sněžení ale zkomplikovalo přípravy na rekonstrukci 194. až 199. kilometru dálnice ve směru na Prahu a nebylo možné provést změnu značení. Opravy se dotknou v následujících měsících i řidičů na dálnici D2. Uzavírka by měla trvat až do června.

Na 194. a 199. kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy a na připojovacím pruhu dálnice D2 ve směru do Brna od nultého do prvního kilometru měly v neděli začít opravy. Přípravy na rekonstrukci ale zkomplikovalo husté sněžení. Kvůli nepříznivému počasí nebylo možné provést plánovanou změnu značení, která měla vytvořit prostor pro samotné opravy povrchu.

Místo uzavírek a změny jízdních pruhů si tak jen silničáři nachystali značky a zábrany. Teď jim nezbývá než čekat, až se umoudří počasí. „Jelikož počasí neumožňuje nastříkání provizorního vodorovného dopravního značení, budeme muset práce pozastavit,“ uvedl vedoucí technik dopravního značení Ota Hájek.

NO COMMENT: Opravy na D1 (zdroj: ČT24)

Práce by měly skončit v červnu. I přes zdržení silničáři doufají, že vše stihnou včas. „Myslím si, že zítra nás sem asi nepustí, jelikož jsou Velikonoce a zvýší se doprava. Práce se tedy přesune na úterý, takže bychom to měli snad stihnout,“ dodal Hájek.

Stavby jsou rozčleněny do sedmi etap. „Kvůli hustému provozu se budeme snažit zachovat provoz vždy ve dvou pruzích v každém směru. Výjimkou bude třetí etapa na konci května, kdy se uzavře celý jízdní pás,“ upřesnilo vedení Ředitelství silnic a dálnic. Ve druhé polovině roku by se měl začít opravovat tentýž úsek dálnice D1 ve směru do Vyškova.