Na cestě za vítězstvím má zlínský tým podpořit i obří plachta

Zlín -  Východomoravská metropole zažívá hokejovou horečku. HC PSG Zlín se poprvé po osmi letech dostal do play off a má šanci zopakovat mistrovský úspěch z roku 2004. Stejně jako hokejisté, nepodceňují přípravu ani fanoušci – už v neděli se sešli, aby vytvořili obří transparent. Rozvinou jej při úterním zápase, kdy se Zlín poprvé postaví proti Plzni. Jak bude vypadat, nechtějí autoři dopředu nikomu prozradit. Dnes odpoledne se také začnou prodávat lístky na úvodní dva zápasy.

Půda jednoho rodinného domu ve Zlíně se v neděli proměnila v základnu nejvěrnějšího jádra fanoušků hokeje. Muži nejrůznějšího věku se sešli, aby vyrobili obří transparent, kterým podpoří zlínský tým při prvním střetnutí s Plzní.

Úvodní dva zápasy finále se odehrají na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně v úterý 9. dubna v 18:15 a ve středu 10. dubna v 17:30.

Fanoušci nejprve slepili papírový poklad o rozměrech 10 krát 6,3 metru. Pak se jeden z nich pustil do kreslení náčrtu části motivu, ostatní se po chvíli přidali se štětci a černou barvou. Brzy bylo jasné, že tuto část plachty ozdobí hlava Indiána, kterou má ve znaku plzeňský tým. Více podrobností už fanoušci štábu ČT prozradit ani ukázat nechtěli. V celé kráse obří plachtu poprvé rozvinou až při úvodním úterním zápase. „Rozhodně ale máme zásadu neurážet soupeře a tu dodržíme,“ potvrdil fanoušek Radek Pobuda.

Fanoušek Radek Pobuda o přípravě na finálové zápasy (zdroj: ČT24)

Podobné papírové plachty zlínští fanoušci nevyrábí poprvé. Atmosféru s jejich pomocí povzbuzovali i při předchozích důležitých zápasech. Dosud největší vyrobili při vzpomínce na hokejistu Karla Rachůnka, který tragicky zemřel při nehodě letadla v ruské Jaroslavli.

Ve 14 hodin začíná předprodej vstupenek na první dva zápasy

V pondělí odpoledne se fanoušci, kteří si atmosféru dvou domácích finálových zápasů chtějí užít přímo na stadionu Luďka Čajky, sejdou u pokladen. Ve 14 hodin začíná předprodej vstupenek. Pokladny dnes budou otevřené do 18 hodin, v úterý pak opět od 14 hodin. Fanoušci si mohou koupit neomezený počet vstupenek. Klub očekává, že několik stovek lístků velmi rychle zmizí.

Permanentky platí i ve finálových zápasech, jejich držitelé si tedy vstupenky kupovat nemusí.

Ceny vstupenek na 1. a 2. utkání finále play off 2013 ve Zlíně:

Pokladny u sportovní haly Euronics prodávají sektory na sezení části stadionu blíže Březnické ulici:

- sektory na sezení kategorie „B“ (P0, B, G) za 250,- Kč

- sektory na sezení kategorie „A“ (P1, P2, P3, C, D, E, F) za 400,- Kč.

Pokladny u Zimního stadionu Luďka Čajky nabízí sektory části stadionu blíže Letné:

- sektor stání za 200,- Kč

- sektory na sezení kategorie „B“ za 250,- Kč (I, N, P8, P7)

- sektory na sezení kategorie „A“ za 400,- Kč (J, K, L, M, P4, P5, P6)

- klubová sedadla za 600,- Kč (P10)

(zdroj: www.hokej.zlin.cz)