Záchranáři vytáhli z hlučínského jezera utonulého Slováka

Hlučín - Hlučínští vodní záchranáři našli v tamním jezeře utonulého muže. S největší pravděpodobností jde o čtyřicetiletého Slováka, kterého hledali od sobotního odpoledne. Totožnost mrtvého ověřují policisté. V posledních dnech je to už druhý plavec, který přecenil síly a v jezeře v Hlučíně na Opavsku se utopil.

Neštěstí se stalo v sobotu kolem půl šesté večer asi tři sta metrů od ostrůvku v dobroslavické části štěrkovny. Policie hovořila se svědkem tragédie. „Svědek popsal, že plaval asi padesát metrů od muže, když ten se náhle ztratil pod hladinou. Ihned na to místo plaval, ale už ho nenašel,“ informoval mluvčí opavské policie René Černohorský.

Plavec zalarmoval záchranáře. Hasiči a potápěči jezero prohledávali až do setmění, ale nanašli ho. V pátrání pokračovali v neděli, kdy se přidali i hlučínští vodní záchranáři se svým člunem. „Během pondělí jsme na jezero vyjeli čtyřikrát. Dnes jsme pátrali od rozednění. Kolem osmé jsme tělo konečně našli,“ uvedl vedoucí základny Vodní záchranné služby Hlučín Donald Uvíra.

Předtím v pondělí se ve štěrkovně utopil šestadvacetiletý muž z Polska. Šel si zaplavat do laguny u kempu, začal se však topit. K břehu už doplavat nedokázal.