Jan Čelůstka vyhrál triatlon Valachy Man 2013

Valašsko - Mini triatlon Valachy Man 2013 přilákal na start téměř pět stovek sportovních amatérů i řadu vrcholových sportovců v čele dvojnásobným olympijským medailistou Ondřejem Synkem. Vítězem se ale podle předpokladů stal někdo jiný, a to český triatlonový reprezentant Jan Čelůstka.

Ondřej Synek mezi triatlonisty vyčníval nejenom svou dvoumetrovou postavou, ale zaujal i svým výkonem, když ve svém prvním triatlonu v životě obsadil páté místo a na medaili ztratil necelých padesát vteřin.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)

O vítězi brzy po startu nebylo pochyb. Honza Čelůstka startoval jako poslední a už na třech stech padesáti metrech přeplaval většinu konkurentů v boji o zlato. Na horském kole přidal rodák ze Zlína druhý nejlepší čas a vše završil nejrychlejším během. Za hodinu, minutu a padesát vteřin dorazil do cíle a stal se vítězem třetího ročníku Valachy Man.

Celkovým druhým místem si pojistil průběžné vedení v seriálu Valachy Tour Svatopluk Janečka. Poslední ze čtyř závodů, které se na Valašsku konají, a který uzavře celý seriál, bude na konci září dvanáctikilometrový běh pod názvem Běhej Valachy.