Školáci uklízeli okolí říčky Šembery v Českém Brodě

Šest desítek žáků Základní a Praktické školy Český Brod se zapojilo do již čtvrtého ročníku akce Ukliďme Pošembeří, která je každoročně pořádána v rámci celosvětové kampaně Clean Up The World. Děti uklidily podstatnou část břehů říčky Šembery v Českém Brodě a vyčistily je tak od spousty odpadků.

Téměř třicet velkých pytlů na odpadky naplnili v rámci této akce žáci Základní a Praktické školy v Českém Brodě. „Je neskutečné, co lidi dokážou vyhodit do přírody,“ rozčiloval se učitel a koordinátor environmentální výchovy Základní a Praktické školy Český Brod Jaroslav Kulich.

Žáci téměř všech tříd školy vyčistili podstatnou část břehů řeky Šembery. Uklízeli totiž nejen kolem školy nebo v českobrodských parcích, ale i na takzvané regulce vedoucí z Českého Brodu do Liblic. „Našli jsme opravdu strašné množství odpadků – plastové lahve, papíry, ale i oblečení, nebo dokonce koberec a vysavač,“ řekl Adam - jeden ze žáků.

Po úklidu okolí říčky Šembery skutečně prokouklo. „Musím říct, že po úklidu ta čistá příroda bez odpadků vypadá moc hezky,“ rozplýval se Jaroslav Kulich. A věří prý, že takto čistá příroda aspoň chvíli vydrží.

Autor textu - Martin Macek; zprávu zaslala Mgr. Marie Šnajdrová, ZŠ a PrŠ Český Brod; fotografie - archiv školy