S tatínkem na dětském dopravním hřišti

Ve středu 21. května dovolilo pěkné počasí v Boskovicích realizovat z předchozího týdne odloženou akci v MŠ Boskovice pracoviště Lidická - S tatínkem na dětském dopravním hřišti. Pro děti bylo připraveno několik stanovišť s různými úkoly - např. první pomoc, jízda na kole a odrážedle, jízda v papírovém autě, vkládání tvarů do kostky a malování.

Zábavné odpoledne zahájila ředitelka MŠ Mgr. Dagmar Burianová: „Zdravím všechny na akci zaměřené především k dopravní výchově.“ Místostarostka Boskovic Ing. Jaromíra Vítková úvodem řekla: „Akci jsme připojili k jubilejnímu dvacátému Mezinárodnímu roku rodiny. Město Boskovice dlouhodobě podporuje rodiny, rozvoj volnočasových aktivit dětí. Připojilo se též Zdravé město. Něčemu novému se naučte a především se dobře bavte.“

Statutární zástupkyně Michaela Krejčířová seznámila s programem: „Pro děti je připraveno devět stanovišť s různými úkoly. První pomoc, přiřazení dopravních prostředků, namotávání autíček, vkládání tvarů do kostky, jízdy v papírovém autě, skládání autíčka jako puzzle, malování, lepení, hledání předmětů podle hmatu, jízdy na kole a odrážedla podle předpisu a prohlídka veteránů pana Kostíka, zkouška zručnosti při šroubování matic. Při akci nám pomáhají děvčata ze Střední zdravotnické školy v Boskovicích, mají zde též své stanoviště,“ zakončila Michaela Krejčířová.

Splnění úkolů bylo zaznamenáno do kartičky a děti pak dostaly sladkou odměnu a limonádu.

Zájemci si mohli prohlédnout i historickou techniku. Mj. např. zmenšený velorex pro děti (s motorem z mopedu Stadion), naleštěnou červenou felicii z šedesátých let a také DKW z roku 1939.

Luboš Sušil, Boskovice