Další oběť metanolu: Zemřel mladý muž z Opavy

Ostrava - Policisté z Moravskoslezského prověřují okolnosti smrti pětadvacetiletého muže, který byl nalezený 6. března pozdě večer v bytě v Opavě. „Podle předběžných závěrů soudních znalců jde o dalšího člověka otráveného metylalkoholem,“ informovala mluvčí moravskoslezských policistů Gabriela Holčáková.

Dodala, že kriminalisté intenzivně pracují na tom, aby zjistili zdroj otravy.

„Další informace zatím k této nejnovější události nemůžeme sdělit,“ řekla Holčáková. Připomenula, že v minulém roce zemřelo v kraji na následky pití závadného alkoholu 23 lidí. „Dalších 38 osob bylo intoxikováno,“ doplnila Holčáková. Shrnula, že moravskoslezští policisté zahájili stíhání 42 podezřelých, udělali 118 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor.

V celé republice je už obětí závadného alkoholu přes čtyřicet, s novým případem z Opavy celkem asi 44. Desítky dalších prodělaly otravy. Případ začal před půlrokem. 3. září zemřel na následky požití jedovatého alkoholu v Havířově starší muž a poté jeho partnerka. Oběti byly i v Polsku.

Policie stíhá v celé republice kolem sedmdesáti lidí, kteří jsou podezřelí, že se na výrobě a distribuci smrtícího alkoholu podíleli.

Vydáno pod