Rekonstrukce Výstaviště Flora začíná

Olomouc - Dlouho očekávaná rekonstrukce Výstaviště Flora Olomouc konečně začíná.  Dělníci zahájili přípravné práce, aby samotné stavební práce mohly začít co nejdříve.  Naplno by se rekonstrukce měla rozběhnout zhruba do dvou týdnů, kdy mají archeologové dokončit průzkum okolí hlavního pavilonu A.

Pavilon, který v Olomouci slouží zejména výstavám již od roku 1967, už v poslední době nárokům na pořádání věhlasných výstav květin, a nejen těch, nestačil kvalitou poskytovaného zázemí ani některým technickým parametrům. Rozsáhlá rekonstrukce a dostavba pavilonu A za více než 200 milionů korun by měla být dokončena v dubnu příštího roku.

Spolu s rekonstrukcí pavilonu A bude postavena nová administrativní budova a nová příjezdová cesta s velkým parkovištěm, které by mělo pojmout 10 autobusů a na 95 osobních automobilů. Vznikne i nové veřejné osvětlení, nové informační tabule a na závěr dělníci provedou sadové úpravy.

„V posledních letech už samozřejmě nešlo přehlédnout chátrající stav výstaviště ani přeslechnout množící se hlasy veřejnosti, že pro Olomouc tak typické květinové výstavy Flora už si opravdu zaslouží mít poněkud důstojnější kulisy. Jsem proto velmi rád, že se nám konečně, ač se zdržením, podařilo tuto velkou rekonstrukci výstaviště rozběhnout,“ říká primátor města Olomouce Martin Novotný.

„Skvělé pověsti značky Flora si nesmírně vážíme, je to takové olomoucké rodinné stříbro,“ říká náměstek primátora Martin Major. „Důležité je, aby byl park opravdu pro lidi přitažlivý a aby se budova hlavního pavilonu dostala do odpovídajícího technického stavu. Bude tak určitě pro vystavovatele zajímavější a konkurenceschopná i v jednadvacátém století. Věříme, že díky tomu bude Flora i nadále přitahovat do Olomouce takové množství návštěvníků jako dříve,“ dodává.