Podnikatel Komárek podal žalobu na manažery Vítkovic

Ostrava - Investiční skupina Karla Komárka znovu zaútočila na vedení Vítkovic. Podala žalobu na Jana Světlíka a další tři manažery. Podle skupiny KKCG měli údajně připravit firmu o více než 200 milionů korun, když koupili ztrátové slévárny v Krnově. Vedení Vítkovic to však odmítá.

Boj mezi akcionáři Vítkovic pokračuje. Investiční skupina Karla Komárka napadla vedení Vítkovic za 4 roky starý nákup sléváren v Krnově. „Koupit bezcennou společnost a zaplatit částku čtvrt miliardy korun prostě není nic jiného než tunel na Vítkovice,“ uvedl ředitel komunikace KKCG Dan Plovajko. Podle vedení Vítkovic nebyl nákup sléváren nijak nestandardní. Firma sice úspěšná není, ale vyrábí a zaměstnává 60 lidí. „Jde o vyložené šikanování představenstva společnosti a to těsně před valnou hromadou, tváří se to jako ochrana drobných akcionářů, ale opak je pravdou,“ ragovala mluvčí Vítkovice a.s. Eva Kijonková. Podle Hospodářských novin podezření potvrzuje posudek poradenské firmy KPMG, podle kterého měly slévárny při prodeji nulovou hodnotu.

Reportáž Jany Dronské (zdroj: ČT24)

Skupina Karla Komárka poukazuje na to, že nákupem sléváren se Vítkovice zřejmě chtěly odvděčit za služby obchodního partnera. Skupina KKCG napadá vedení Vítkovic opakovaně. Například minulý týden ostravský soud zamítl žalobu, ve které společnost požadovala odškodné přes 600 milionů korun. Právní tahanice nekončí ani v případě sporu o vlastnictví akcií Vítkovic. V celém případu jde o vliv i velké peníze.

Vydáno pod