Muž polil ze žárlivosti svou manželku kyselinou

Třinec - Brutální útok manžela na svou ženu řeší kriminalisté v Třinci. Partner manželku polil kyselinou sírovou. Údajným motivem byly dlouhodobé manželské spory. Muž skončil ve vazbě.

Vyhrožování smrtí, pronásledování, útoky paralyzérem. Manžel se nedokázal smířit s tím, že si jeho o jedenáct let mladší žena našla přítele. Agresivita se stupňovala každým dnem. Jedenačtyřicetiletý muž na svou manželku zaútočil na parkovišti v centru Třince, když šla ráno do práce. „Přistoupil ke mně zezadu, oslovil mě, že jestli mě nemůže mít on, tak nikdo a polil mě nějakou látkou,“ vypověděla napadená žena. Policie zjistila, že šlo o kyselinu sírovou. Chemikálie se používá jako náplň do autobaterií a dá se běžně koupit. Třicetiletá žena měla velké štěstí. Kyselina ji poleptala jen bundu. „První, co mi prolétlo hlavou, že to je nějaký benzín. Škrtne a bude po mě,“ vzpomíná napadená.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Frýdeckomístečtí policisté se s podobným případem ještě nesetkali. „Mohl způsobit závažná poranění a zohyzdění, proto jsme agresora vzali do vazby,“ uvedl mluvčí Policie ČR F-M Vlastimil Starzyk. Za pokus o těžké ublížení na zdraví může jít útočník do vězení až na deset let.