Spousta andělů, spousta radosti. Aneta Langerová v Kombu

Krátce poté, co Aneta Langerová převzala hned čtyři ceny Anděl za rok 2014, a kdy bylo v superlativech zmiňováno její poslední album Na Radosti, mají televizní diváci příležitost poslechnout si i část jeho koncertního provedení. A nejen to. Také komentáře, úvahy nebo výpovědi těch, kteří patří do okruhu spolutvůrců a přátel populární zpěvačky. Nenechte si ujít další díl Komba. Ve středu 22. dubna 2015 na ČT art ve 21:40 hodin.

I po deseti letech od vítězství v talentové pěvecké soutěži je Aneta jednou z nejpopulárnějších zpěvaček u nás. Její kariéra stojí na pevných nohou, tedy na silné vlastní tvorbě a jasném muzikantském směřování.

Přestože Aneta Langerová o sobě mluví velmi nerada, v Kombu na některé otázky odpověděla…

„Zpívám asi od té doby, co jsem se narodila. Hodně jsme zpívaly s mámou a sestrou. Hodně jsem sportovala a hrála jsem tenis. Vždycky to bylo tak půl na půl. Sportovala jsem a do toho jsem dělala nějakou hudbu, hrála jsem na klavír, také na kytaru, zpívala jsem ve sboru, zpívala jsem s kapelou.“

Poslední deska Na Radosti sklidila spoustu nadšených recenzí. Jak je to s texty, hudbou, emocemi?

„Pro mě je jakákoliv píseň, jakýkoliv text, emocí. To znamená, že musím něco cítit, musí se mě něco dotknout, musí mi na tom záležet, musím k tomu mít nějaký vztah… A potom se to snažím pojmenovat slovy, která to nějakým způsobem vystihují. Ať už jde o vzpomínku, představu nebo fantazii. Těžko říct, pokaždé je to jiné. Já se necítím jako textařka ani jako skladatelka, spíš vytvářím v těch písních nějaký pocit. A to je pro mě hrozně důležité,“ říká Aneta Langerová.

Hudební pořad Kombo kombinující záznam koncertu s dokumentárním pohledem do zákulisí muzikantů a prostředí, v němž se jejich vystoupení koná.  Krom jiného v něm zazní i otázky: Jaké to je být v showbyznysu v sourozeneckém tandemu?  Je těžké se zbavit nálepky vítězky pěvecké talentové soutěže a prosadit se s vlastní tvorbou mimo podbízivý střední proud?  

Provázejí Johana Matoušková a Pavel Kučera. Účinkují: A. Langerová, N. Langer, J. Zitko, M. Hrůza, O. Soukup, J. Špulák a další. Kamera Z. Kunc. Režie Š. Šafránek. 

Ve středu 22. dubna 2015 na ČT art ve 21:40 hodin