PechaKucha Night Ostrava tentokrát v kostele

V sobotu 13. října proběhne v Ostravě už devátá PechaKucha Night. Inspirativní setkání designérů a architektů se tentokrát uskuteční na více než neobvyklém místě – v Evangelickém kostele v centru Ostravy.

PechaKucha Night se v Ostravě pořádá pravidelně – přibližně jednou za čtvrt roku se zde setkávají lidé z nejrůznějších oborů. Architekti, designéři, fotografové a mnoho další, všichni si vyměňují své nápady, postřehy a názory.

V Ostravě se akce koná od srpna roku 2010 a navštívila již Důl Hlubina, klub Fabric, Kino Vesmír, Janáčkovu konzervatoř, Dům umění, Důl Michal, Magistrát města Ostavy, multikulturní prostor Cooltour, nebo například festival Colours of Ostrava. Nyní se chystá do Evangelického kostela v centru Ostravy.

PechaKucha Night má svůj původ v Japonsku, odtud také exoticky znějící název „peča kuča“, což je v japonštině citoslovcem zvuku konverzace, velmi volně bychom PechaKucha Night přeložili jako „Noc tlachů“.

Odlišnost od jiný akcí, které se zaměřují na podporu umění a kultury, spočívá především ve formátu. Prezentují zde nejen špičky svých oborů s mnoha oceněními a známým portfóliem, ale také začínající umělci. Každý, kdo dokáže nadchnout inspirovat či přinést něco nového, má v programu své místo. Každá prezentace je pak striktně časově omezena – 20 snímků, každý 20 vteřin. Celkem tak má prezentující přesně 6 minut a 40 vteřin na to, aby publiku předal své myšlenky.

Celá akce se navíc odehrává v neformální atmosféře – nedílnou součástí každé PechaKucha Night je afterparty, kde se všichni návštěvníci setkávají, seznamují a baví se jak s prezentujícími, tak s organizátory akce.

Vstupenky na PechaKucha Night Ostrava #9 budou v distribuci od pondělí 8.10.2012 od 15:00 hod kavárně Daniel v Žerotínově ulici, v kavárně La Petite Conversation v Chelčického ulici a v klubu Vrtule v areálu VŠB. Na každém místě je k dispozici 152 ks.