Mogwai a Infected Mushroom nahradí na Colours of Ostrava Björk

Ostrava – Ohlášená islandská hvězda Björk sice na Colours of Ostrava nakonec nepřijede, organizátoři festivalu ale zajistili jako náhradu dvě atraktivní kapely - skotské post-rockové Mogwai a izraelsko-americké Infected Mushroom.

„Bylo to urputné a těžké hledání v době, kdy již kapely mají naplánované svoje turné. Kromě těchto dvou jsme oslovili mnoho velkých jmen, která ale bohužel nemohla přijet. Jak Mogwai, tak i Mushroom jsou zárukou skvělého a intenzivního koncertního zážitku,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Obě skupiny zahrají na festivalu ve čtvrtek 12. července.

Infected Mushhroom mají pověst průkopného psycho tance. Sami se představují čtyřmi slovy: powerful, global, dancefloor, destrukctive.  „Inovativním způsobem na sebe vrství metal, progrock, dubstep, pop, kvílivé arabské melodie, temné syntezátorové rify, kytary, jiné nástroje a Semitův řvavý vokál,“ charakterizuje skupinu ředitelka festivalu Zlata Holušová.

A Mogwai? „Budou vám krvácet uši, ale majestátní hudba, jakou dokážou zahrát snad jen oni, vám rány během chvíle zacelí,“ napsal jeden kritik. „Slova nahrazují emotivně vygradovanou, mistrovsky vynalézavou a dynamickou kytarovou hrou, kdy vřavu těsně před osudným výbuchem střídá lyricky uvolňující ztišení,“ popisuje Zlata Holušová.

Colours of Ostrava bude letos od 12. do 15. července v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Přijede řada velkých hvězd, mezi jinými Alanis Morissette, Bobby McFerrin, The Flaming Lips a další.