Přítel Dahlgrenových: Kevin rodinu našel už zavražděnou

Kalifornie (USA) – Kevina Dahlgrena ve čtvrtek čeká další stání u soudu – tentokrát se bude rozhodovat o tom, zda bude propuštěn na kauci po dobu, než se rozhodne o jeho případném vydání do České republiky. Dahlgren je podezřelý ze čtyřnásobné vraždy rodiny z Brna. ČT teď exkluzivně přináší vysvětlení tragických událostí očima Kevina Dahlgrena, jak je údajně popsal svým rodičům.

Zahraničnímu zpravodaji ČT Martinu Řezníčkovi se podařilo mluvit s rodinným přítelem Garym O'Dellem. Dodnes žije přímo naproti domu, v němž Dahlgrenovi ještě před pár lety bydleli. O'Dell v pátek s rodiči Kevina Dahlgrena večeřel a podle něj mladík svým rodičům vylíčil sled událostí tragického dne a noci jinak, než ho dosud popisují česká média. „Kevin si byl podle všeho zaběhat, přišel domů a zjistil, co se stalo. K smrti ho to vyděsilo. Bál se i o svůj život. Viděl tragicky zavražděné lidi, které miloval, bál se. Snažil se dostat pryč co nejrychleji, protože měl strach o svůj život,“ popsal rodinný přítel.

Jako o bezproblémovém mladíkovi o Dahlgrenovi hovoří dívka, která ho jako malého hlídala. „Nikdy jsem neviděla žádný moment, kdy bych si řekla, že má nějaké problémy, nebo něco, co by naznačilo, že by to mohl provést. Nikdy jsem nic takového neviděla. Nikdy,“ zdůraznila kamarádka Kevina Dahlgrena Shauna Seymourová.

O tom, že k sobě rodiny dvou sester měly blízko, hovoří i O'Dell. „Kevin tu rodinu miloval. Byli tady, několikrát pobývali u Dahlgrenových. Kevin i jeho máma zase byli za nimi v Brně. Kevin měl hrozně rád jejich kluky,“ tvrdil rodinný přítel.

Rodinní přátelé prozradili také to, že Kevin chtěl původně nastoupit do armády. Na poslední chvíli si to ale rozmyslel.

Telefonát Martina Řezníčka (zdroj: ČT24)

Česká žádost o vydání by mohla ztroskotat na drobnostech

Podle právníků by žádost o Dahlgrenovo vydání mohla ztroskotat na drobnostech - třeba na tom, že zavražděná Veronika nebyla tetou Kevina Dahlgrena, jak tvrdila policie, ale jeho sestřenicí. Kevinova a Veroničina matka byly sestry. Rodinu rozdělila v roce 1949 emigrace rodičů, kteří prchli před komunismem. V Československu museli nechat svoji malou dceru Ivanu s tím, že se ji později pokusí dostat do USA.

Rodina Kevina Dahlgrena
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Rodiče se s ní znovu setkali až po dvaceti letech. Tehdy Ivana také poprvé viděla svoji sestru, matku Kevina Dahlgrena, která se narodila až v USA. Po revoluci se obě rodiny začaly intenzivně navštěvovat.

Výpověď rodinného přítele Dahlgrena (zdroj: ČT24)
Vydáno pod