Řidič ujížděl policistům téměř dvousetkilometrovou rychlostí. V Kuřimi havaroval

Brno - Dopravní nehodou skončila ranní honička řidiče osobního auta s hlídkou městské policie. Řidič ujížděl centrem Brna policistům téměř dvousetkilometrovou rychlostí. Na výjezdu z Brna vůz ujel, auto objevili policisté až později na kruhovém objezdu v Kuřimi. Řidič tam havaroval a z místa utekl. Proč ujížděl, zatím policie neuvedla.

Vše začalo na Moravském náměstí v centru Brna, kde zhruba deset metrů před křižovatkou stálo odstavené auto se spuštěnými výstražnými světly. Hlídka městské policie chtěla u vozu zastavit, aby řidičovi nabídla pomoc. Strážníci si mysleli, že vůz má nějakou poruchu.

V tu chvíli ale řidič ze zatím neznámých důvodů šlápl na plyn. „Odbočil do Lidické ulice, kudy projížděl stokilometrovou rychlostí. Na křižovatce s ulicí Pionýrskou pak projel na červenou,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

NO COMMENT: Mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem o honičce (zdroj: ČT24)

Strážníci ho dál pronásledovali. Když se muž ulicemi Brna řítil rychlostí 180 kilometrů v hodině, rozhodli se ho raději nechat odjet. „Nechtěli dalším pronásledováním ohrozit chodce, kteří v tu dobu už mířili do práce. Policistům ale oznámili směr, kterým řidič mířil,“ řekl Ghanem.

O pár minut později řidič havaroval na kruhovém objezdu u Kuřimi. Ze zdemolovaného auta utekl dřív, než na místo dorazili policisté. „V současné době nehodu vyšetřujeme a po řidiči pátráme. Zjišťujeme také, kdo je majitelem vozidla,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek.

Vydáno pod