Vánoce v zoo: krmení zvířat a nové přírůstky

Jižní Morava – Na Vánoce nechce být nikdo sám. Ani zvířata v zoologické zahradě, na která lidé v zimních měsících možná trošku zapomínají. Na vánoční svátky je ale v zoo čeká nejedno překvapení. Kromě komentovaných krmení zvířat na Štědrý den se mohou lidé těšit třeba na večerní vánoční prohlídky.

Brno

Vánoční brněnská zoo zve návštěvníky na Štědrý den na dopolední komentované krmení zvířat. Lidé uvidí, jak štědrovečerní „večeře“ chutná lachtanům, medvědům, velbloudům nebo surikatám. Pokud to někdo kvůli vánočnímu shonu nestihne, nevadí, komentované krmení zoo nachystala také na Nový rok. Dalším lákadlem, proč navštívit zoo v Bystrci, je nový přírůstek do brněnské rodiny. Z pražské zoo tento týden přivezli vzácného varana komodského.

Hodonín

Hodonínská zoo se před Vánocemi pro změnu rozrostla o pětiletou tygřici Raju. Chovatelé nezapomínají ani na opuštěné psy v útulku, který při zoo funguje. Připravili Vánoce pro psí kamarády z útulku. Lidé mohou přijít každý den až do Štědrého dne potěšit pejsky, kteří ztratili své pány, třeba tím, že jim přinesou deku, granule nebo jinou pochoutku. Na Štědrý den mají možnost podarovat i ostatní zvířata, když jim k jesličkám donesou taky nějakou dobrotu.

Zlín

Do Zoo Lešná přišel Ježíšek v předstihu. Předposlední adventní neděli zvířatům návštěvníci pod vánočním stromečkem nadělili několik kilo jablek, mrkve, banánů nebo kaštanů. Pochutnají si také na ovesných vločkách nebo piškotech.

Otevírací doba zoologických zahrad

Do jednotlivých zoo mohou návštěvníci v prosinci zavítat mezi devátou a šestnáctou hodinou. Výjimkou jsou večerní prohlídky, které přichystala jihlavská a olomoucká zoo.

Jihlava

Zoo na Vysočině sází na dobu mezi Vánocemi a Novým rokem a láká na večerní prohlídky v době od 27. do 29. prosince. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o jihlavských zvířatech a okusí vánoční atmosféru takovou, jaká večer v zoo panuje. Speciální vstupné na akci je 120 korun pro dospělého, děti zaplatí polovinu. Na každý den jsou naplánované čtyři prohlídky, první začíná ve čtyři hodiny, poslední o půl šesté.

Olomouc

Večerní prohlídky nechybí ani v Olomouci, v osvětlené zoo dokonce provádí už od 15. prosince a poslední prohlídka se uskuteční na Nový rok. Zimní atmosféru zažijí návštěvníci na vlastní kůži také 22. prosince, kdy mohou přidat ozdobu na vánoční strom pro zvířata nebo přinést dobrotu pro zvířata. Na Štědrý den zoo navíc naděluje dětské vstupné pro všechny, kteří přijdou.