Soud projednává dubnové přepadení směnárny v centru Brna

Brno - Krajský soud se začal zabývat případem Čečenců Isy Agajeva a Isy Mačajeva, kteří podle spisu přepadli v dubnu za velmi dramatických okolností směnárnu na ulici Masarykova v centru Brna. Agajev se prý přitom pokusil směnárníka opakovaně zastřelit, ale selhala mu zbraň. Dvojice uloupila 1,5 milionu korun. Zadrželi ji občané.

Směnárník se při přepadení bránil. Při potyčce s Agajevem padl výstřel z útočníkovy pistole. Nikoho nezasáhl. Přitom v ní ale zůstala zaseknutá nábojnice. Dvojice směnárníka zbila a zasáhla jej elektrickým paralyzérem. Když zůstal bezvládně ležet na zemi, protože předstíral bezvědomí, Agajev mu prý namířil na hrudník a mačkal spoušť. Výstřel ale nevyšel.

Čečenci byli dopadeni nedaleko směnárny. Na místě se zrovna vyskytli i dva policisté v civilu. Jeden z nich si zlodějů všiml už u směnárny a vyrazil za nimi. Druhý policista stál v tu chvíli na nedalekém nádraží. S batohem na zádech byl na cestě z Prahy domů. Brno mělo být jen přestupnou stanicí. Dvojice pachatelů je obviněná z loupeže, Agajev navíc z vraždy.

Agajev soudu řekl, že toho dne přijel do Brna z Vídně, kde bydlí, se svým vozem za známým Sergejem, který mu měl zajistit nastříkání jeho vozu proti korozi. Prý Sergej jej vzal do centra a loupil, zatímco on ani nechápal, co se děje. Zbraň z přepadení v rukou měl; zvedl ji ze země, když vypadla Sergejovi. Kdo je ale tento tajemný muž, to nevysvětlil. Mačajev s ním údajně ve směnárně nebyl. Ten se ke kauze odmítl jakkoli vyjádřit.

Zasahující policista v civilu (zdroj: ČT24)