Metanol si vyžádal už třicátou oběť. Zemřel muž ze Šlapanic

Brno - Už třicet obětí si po celé republice vyžádala metanolová kauza. Jen během dnešního dne zemřeli dva muži, kteří byli hospitalizováni po otravě metylalkoholem. V brněnské Fakultní nemocnici zemřel šestašedesátiletý muž ze Šlapanic na Brněnsku. Ráno zemřel také o šest let mladší muž ve Slezské nemocnici v Opavě.

Šestačtyřicet dnů uplynulo od smrti první oběti současné vlny otrav metylalkoholem. Celkem zemřelo už třicet lidí v pěti krajích. Během pátku zemřel v Opavě šedesátiletý muž. Je už osmnáctou obětí jedovatého alkoholu v Moravskoslezském kraji. 

V pátek zemřel také šestašedesátiletý muž ze Šlapanic na Brněnsku, který byl před šestnácti dny hospitalizován v brněnské Fakultní nemocnici.

Do nemocnice muže přivezla manželka poté, co se otrávil levným rumem. „Trpěl nevolností a poruchami vidění, což jsou příznaky otravy, kterou následná vyšetření potvrdila,“ uvedla po jeho hospitalizaci mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Kriminalisté s mužem krátce mluvili. Ve své výpovědi uvedl, že levný rum koupil na parkovišti u benzínové pumpy od neznámého muže. Přesnou příčinu smrti muže ale potvrdí až pitva.