Irglová koncertovala pro svoji učitelku, která skončila na vozíčku

Valašské Meziříčí – Benefičním koncertem se rozhodla podpořit učitelku ze své základní školy, která se ocitla na invalidním vozíku. Hudebnice a držitelka Oscara Markéta Irglová vystoupila v pondělí večer před zaplněným sálem v rodném Valašském Meziříčí.

Ze dne na den zůstala po vyhřeznutí ploténky do páteřního kanálu učitelka Hana Volfová upoutaná na invalidní vozík. Milovaného povolání na základní škole, kterou v dětství navštěvovala i Markéta Irglová, se musela vzdát. Teď bojuje za to, aby se ke své práci mohla zase vrátit.

Markéta Irglová na prosbu o uspořádání benefičního koncertu právě pro tuto ženu okamžitě kývla. Hanu Volfovou si podle svých slov pamatuje jako obětavou učitelku, pro kterou je její práce víc posláním než povoláním. „Já mám sny, jak jezdím na in-linech, na kole nebo jak chodím po horách. Postavit se a jít, to je můj sen,“ řekla Volfová. Výtěžek z vyprodaného koncertu by měl pomoci zaplatit bezbariérovou úpravu vchodu do panelového domu na sídlišti nebo nevyhovujících chodníků.

Ochrnutá učitelka Hana Volfová (zdroj: ČT24)

Na koncertě Markétu Irglovou doprovodila famózní hráčka na perský buben Aida Shahgashemi. Na koncertě odehrála většinu skladeb ze svého nového alba Anar. V Česku Irglová koncertuje do 9. srpna, poté se přesune na turné do Asie.

Markétu Irglovou proslavil hudební snímek Once, ve kterém zazářila jako muzikantka i herečka po boku svého tehdejšího partnera Glena Hansarda. Za společnou skladbu Falling Slowly z Once dokonce získali Oscara. S kapelou Swell Season Irglová koncertovala po celém světě a vyprodala prestižní sály v New Yorku, Londýně nebo Sydney. Pětadvacetiletá zpěvačka žije střídavě v New Yorku a na Islandu. Do Česka se pravidelně vrací v létě.

Vydáno pod