V Šardicích na Hodonínsku se propadla část silnice

Šardice - Velký problém s příjezdovou cestou řeší Šardice na Hodonínsku. V pondělí v podvečer se tam propadla část silnice ve směru na Mistřín. Autobusy, sanitky i ostatní vozy tak úsek musejí složitě objíždět po poli. Podle starostky obce Blaženy Galiové se pod místem nachází stará důlní šachta.

Ještě celé pondělí po silnici normálně projížděly autobusy i nákladní auta. Kolem 16. hodiny odpoledne se však na jejím povrchu objevila nepřehlédnutelná díra. „Měří asi jen 40 krát 50 centimetrů, každopádně pod ní se nachází hluboký otevřený prostor,“ popsala starostka obce Blažena Galiová. Obec nechala úsek silnice okamžitě uzavřít a vozidla jej musejí objíždět po poli, aby se díra nezvětšovala dál.

Pod propadlou silnicí se nachází stará důlní šachta nepoužívaná asi 20 let. Z majetku Jihomoravských dolů přešla do majetku společnosti Diamo, odštěpného závodu GEAM Dolní Rožínka. „Zástupci firmy se na to dopoledne byli podívat. Společně s nimi a se Správou a údržbou silnic zjišťujeme, co propad silnice mohlo zavinit a jaká opatření budou nezbytná,“ uvedla Galiová.

No comment: Propadlá silnice (zdroj: ČT24)

Improvizovaný objezd však v místě způsobuje pořádný chaos. „Celé dopoledne jsme obvolávali policii, hasiče, dopravní podnik a záchrannou službu, abychom je o tomto problému informovali,“ dodala starostka.

Vydáno pod