U Vlčnova někdo pohodil šest štěňat

Vlčnov – Radnice Vlčnova na Uherskobrodsku zažívá nečekané trable. Od včerejšího večera se vedení vesnice stará o šest štěňat. Náhodný kolemjdoucí je našel večer kolem devatenácté hodiny opuštěná u silnice. Podle zákona je obec povinna se o nalezence postarat.

Čtyři kluci a dvě holky nemají více než tři měsíce. Jejich provizorním domovem je teď garáž uprostřed sběrného dvora. I v tomto provizoriu je jim lépe než včera večer, kdy je Vlčnované v hustém dešti našli v příkopě u silnice. „Přiznám se, že když jsem viděl ty schoulené chudáky v příkopě, tak mi bylo do breku,“ svěřil se starosta Vlčnova Jan Pijáček (ODS). Starosta dnes malé nalezence fotil - nikoliv do památníku, ale do policejních svodek. Pokud policie vypátrá majitele psů, hrozí mu stíhání za týrání zvířat. Pro Vlčnovany je teď ale prioritou vrátit psí matku ke štěňatům. Ráno jim těsně unikla. „Fenka teď běhá po katastru a hledá štěňata, štěňata by samozřejmě měla ráda mámu,“ popsal Pijáček. 

Dát štěňata do útulku není reálné. Útulky totiž přijímají jen nalezence ze svého katastru a to se vlčnovských pejsků netýká. Podle zákona se o ně musí obec až půl roku starat. Ve vesnici jízdy králů ale doufají, že nového a tentokrát už slušného majitele najdou všechna štěňata co nejdříve.

Hovoří starosta Vlčnova Jan Pijáček (ODS), který se štěňat ujal (zdroj: ČT24)
Vydáno pod