Místostarosta Židenic Vytopil je mrtvý, byl zavražděn

Brno - Tělo nalezené včera v okolí Brna skutečně patří místostarostovi Brna-Židenic Aleši Vytopilovi (ODS). Potvrdily to testy DNA. Policie už obvinila z jeho smrti Filipa Onderku a jeho bývalou manželku, o jejich vzetí do vazby nyní rozhoduje Městský soud v Brně. Vytopilova přítelkyně Pavla Antalová s případem nemá nic společného.

„Motiv neustále upřesňujeme, nicméně nyní už víme, že nesouvisí s jeho politickou kariérou. Motivem je vztah mezi dvěma podezřelými, které jsme zadrželi, a zavražděným,“ uvedl ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel.

Podle svědků, s nimiž dnes ČT mluvila, Filipa Onderku policejní komando zatklo ve středu ráno přímo v Rouchovanech na Třebíčsku. Na jedné z rouchovanských ulic obklíčila dvě policejní auta stříbrné auto. Policisté poté vytáhli z auta jednoho z mužů, srazili ho k zemi a mířili na něj zbraní. Šestačtyřicetiletou ženu zatkla policie stejný den v Brně. Podle informací ČT bude Městský soud v Brně dnes večer nebo nejpozději zítra dopoledne rozhodovat o Onderkově vzetí do vazby.

Další vyšetřováním policisté zjistili, kde by měla být mrtvola. Ostatky našli zakopané v zemi. „Tělo bylo určitým způsobem poškozeno,“ řekl Kužel.

Už od čtvrtečního večera se objevovaly spekulace, že patří právě Vytopilovi. Nasvědčovalo tomu i to, že policie dnes ráno vyřadila místostarostu Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS) z databáze pohřešovaných osob.

Policejní brífink k nalezení Vytopilova těla (zdroj: ČT24)

Šestatřicetiletý politik téměř beze stopy zmizel v pátek 9. září

Pouhých deset dní před svým zmizením založil společně se svojí osmadvacetiletou přítelkyní Pavlou Antalovou společnost Pepebar, podnikat chtěli v herně a baru v Hrotovicích. V den svého zmizení politik vybral z banky v hotovosti 200 tisíc korun a zamířil do Mariánského údolí v Brně-Líšni na schůzku s bývalým partnerem Antalové Filipem Onderkou, který zmíněné podniky v Hrotovicích vlastní.

Antalové se Vytopil kolem 19. hodiny ozval s tím, že Onderka zatím nedorazil. Žena mu řekla, ať počká ještě pět minut a potom se vrátí domů. Za pár minut byl Vytopilův mobil nedostupný.