Brno vyřadilo v poháru Slavii po penaltách

Brno – Dalšími semifinalisty Poháru České pošty se stali fotbalisté Brna a Jablonce. Zbrojovka sice v odvetném duelu prohrála doma se Slavií 0:1, ale zvládla penaltový rozstřel.

První poločas duelu mezi Brnem a Slavií příliš pohledného fotbalu nenabídl. Brňané byli aktivnější, měli mírnou územní převahu, ale k ohrožení brankáře Černého se nedostávali. Zahrozili pouze dvakrát, poprvé hned v úvodu zápasu, kdy Šislerovu nedůraznou střelu stačil Černý chytit. Po půlhodině se po kostrbaté kombinaci domácích útočníků dostal míč ke Kerestešovi, který přízemní střelou těsně minul. Slavia se dostávala nejdále k hranici velkého čtverce, na brněnskou branku nevystřelila.

I po změně stran si udržovali domácí fotbalisté převahu, „sešívaní“ spoléhali jen na jednoduché protiútoky. Po jednom z nich v 51. minutě nevyužil chybu stoperů Zbrojovky Gecov. Po sólovém úniku se pokusil přehodit brankáře Doležala, ale ten jeho záměr vystihl. Na druhé straně o postupu Brna ještě nerozhodl Skalák, jemuž Necid skluzem na poslední chvíli ukopnul míč. O deset minut později zachránil Slavii brankář Černý, který po rohovém kopu reflexivně vyrazil hlavičku stopera Koštála.

Slavia se dočkala branky až v 79. minutě. Juhar rozehrál přímý kop přesně na Škodu a ten hlavou překonal Doležala. V závěrečném náporu se už Brňanům nepodařilo vyrovnat. V penaltovém rozstřelu za moravské mužstvo uspěli Zavadil, Šisler, Keresteš, Markovič i Skalák. Na straně Slavie skórovali Necid, Gecov, Hrubý a Nitrianský a selhal pouze Juhar.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:1 (0:0), na pen. 5:4

Branka: 79. Škoda. Rozhodující pen. Skalák. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Vysloužil. ŽK: Keresteš - Gecov. Diváci: 2031. První zápas: 1:0, postoupilo Brno.

Brno: Doležal - Schuster, Košťál, Pernica, Keresteš - Malík (64. Buchta), 
Zavadil, Šisler, Hyčka (87. Lutonský) - Kroupa (63. Markovič), Skalák. Trenér: 
Kotal.

Slavia: Černý - Dostál, Gecov, Neves, Nitrianský - Hrubý - Juhar, Lička (27. Škoda), Zmrhal (90. Čonka), Prošek (75. Vyhnal) - Necid. Trenér: Pastoor.

Václav Kotal (Brno): "Věřili jsme, že můžeme Slavii přehrát díky naší výškové převaze hlavně ze standardních situací. Měli jsme několik příležitostí po rohových kopech, střelecky jsme se ale neprosadili. Rozhodnout mohli také Hyčka a Skalák, kteří nevyřešili sólové nájezdy správným způsobem. Musím doufat, že jsme si branky nechali na nedělní ligový duel se Znojmem. Jsem rád, že jsme vyhráli na penalty. Postup nám i po prohraném zápase zvedl náladu.

Alex Pastoor (Slavia): „Je škoda, že jsme takové utkání prohráli na penalty. Po domácí prohře jsme chtěli v Brně vyhrát vyšším než jednobrankovým rozdílem. Měli jsme po domácí prohře pro tento zápas dobrý taktický plán. Kontrolovali jsme hru. Sice v zápase bylo celkově málo šancí, měli jsme však příležitost dát více než jeden gól. Mario Lička má poraněné koleno, přesnou specifikaci zranění ale zatím nevím.“

Vydáno pod