Eliška Březinová zářila na domácím ledě, předvedla i trojité skoky

Brno - Jednoznačný průběh měl brněnský závod Českého poháru krasobruslařek. Vítězná Eliška Březinová získala nad svými soupeřkami neuvěřitelný náskok téměř padesáti bodů a Velkou cenu Brna s přehledem ovládla.

Zatímco největší současná hvězda brněnského krasobruslení Michal Březina se v zahraničí připravuje na olympiádu, na domácím ledě čest rodiny hájí mladší sestra Eliška. Sedmnáctiletá krasobruslařka ovládla Velkou cenou Brna a svým brilantním výkonem ohodnoceným 117 body odsoudila své soupeřky do role statistek. „Lepší pocit mám z volné jízdy. Je to dáno i tím, že jsme s trenérem do sestavy zařadili těžké prvky, takže když se vám pak povede trojkombinace, je to úplně o něčem jiném,“ popsala vítězka Velké ceny Brna v kategorii seniorek. 

Rozhovor s Eliškou Březinovou (zdroj: ČT24)

Brněnská krasobruslařka v létě sáhla po novém trenérovi, prosadit se v evropské i světové špičce by jí měl pomoci Ivan Rezek, který přivedl k titulu mistrů světa sportovní dvojici Kovaříková – Novotný. Elišku chce k úspěchům nasměrovat přes náročnější sestavy. „Zkoušeli jsme trojkombinaci a dva těžké trojité skoky, už nejezdíme na tu jednoduchost,“ vysvětlil cestu k úspěchům trenér Rezek. 

Rozhovor s trenérem Ivanem Rezkem (zdroj: ČT24)

Zatímco bratr Michal má na olympiádě v Soči medailové ambice, Eliška chce vyhrát republikový šampionát a vylepšit své loňské třicáté místo na mistrovství Evropy.

Vydáno pod