Znojmo podlehlo Slovácku a zůstalo poslední

Brno - Fotbalisté Znojma prohráli ve 14. kole první ligy v domácím azylu v Brně se Slováckem 1:2. Hosté položili základ k výhře v úvodním poločase, ve kterém skóroval z penalty Kerbr a druhý gól přidal Ondřejka. Znojmu se podařilo snížit až v nastavení druhé půle zásluhou Nepožitka, soupeř přitom hrál od 42. minuty bez vyloučeného obránce Rady. Znojemský ligový nováček nenavázal na předchozí domácí vítězství nad Mladou Boleslaví a Příbramí, po čtyřech utkáních bez porážky vyšel bodově naprázdno a v tabulce zůstal poslední.

Oba celky vsadily v úvodu na ofenzivní hru a ve svižném tempu se rodily i brankové příležitosti. Už ve 2. minutě po rohovém kopu Slovácka se dostal ke střele volný Daníček, ale netrefil branku. Obranu Slovácka naopak po rychlých brejcích zlobil rychlý útočník Vašíček, jehož dvě střely vždy v poslední chvíli vyrazil brankář Melichárek.

Rozhovor s Václavem Vašíčkem a Dušanem Melichárkem (zdroj: ČT24)

Do první krize se dostalo Znojmo v 10. minutě, kdy po zákroku Hnaníčka nařídil rozhodčí Paták pokutový kop, který s přehledem tvrdou střelou k tyči proměnil Kerbr. Tato situace poznamenala další průběh zápasu. Slovácko více zabezpečilo zadní řady a přenechalo ve středu pole iniciativu soupeři.

Ve 20. minutě se dostal do dalšího brejku Vašíček, kterého srazil brankář Melichárek, rozhodčí Paták však tuto situaci k nevoli vehementně protestujícího trenéra Znojma Kalvody jako penaltovou neposoudil. Na úkor fotbalu přibylo nervozity, Znojmo sice působilo aktivnějším dojmem, jeho akce ale ničila nepřesnost.

Rozhovor s Václavem Ondřejkou a Tomášem Radou (zdroj: ČT24)

Hosté spoléhali na přímočaré protiútoky. Jeden z nich jim vyšel ve 40. minutě, kdy po přesném centru za obranu zvýšil Ondřejka po sólovém úniku. O dvě minuty později se na druhé straně střetl Nepožitek s brankářem Melichárkem, načež Tomáš Košút srazil domácího hráče na zem. Červenou kartu ale sudí ukázal Tomáši Radovi a utkání pro něj tak předčasně skončilo. Trenér Habanec okamžitě posílil defenzivu, stáhl ze hry středopolaře Petra, kterého vystřídal zkušený Trousil.

Po změně stran se už hrálo pouze na jednu branku. Oslabené Slovácko se zatáhlo do hluboké defenzivy. V přehuštěném prostoru před brankou se ale křečovitě a bez nápadu útočící Znojmo v přesilovce prosadilo až v nastavení, kdy skóroval Nepožitek.

Rozhovor s Leošem Kalvodou a Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

1. SC Znojmo - 1. FC Slovácko 1:2 (0:2)

Branky: 90.+3 Nepožitek - 10. Kerbr z pen., 40. Ondřejka. Rozhodčí: Paták - Blažej, Hrabovský. ŽK: Hnaníček, Crnkič, Hudec, Hrubý - Ondřejka, Daníček, Trousil, Melichárek. ČK: 42. T. Rada (Slovácko). Diváci: 782.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Hnaníček (86. Buchta), Hudec, Cihlář (57. Helísek) - Hrošovský, Nepožitek, Lacko (82. Reljič), Crnkič - Okleštěk, Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko (88. R. Mezlík) - Daníček - Ondřejka (68. Martan), Valenta, Petr (45. Trousil), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Vydáno pod