Slovácko chce soupeře překvapit novým herním stylem

Uherské Hradiště – Fotbalisté Slovácka finišují přípravu na nový ročník Gambrinus ligy. Z pěti odehraných zápasů dokázali svěřenci Svatopluka Habance zvítězit dvakrát, naposledy na domácím hřišti rozstříleli Břeclav 5:0.

„Na hráčích jde stále vidět, že po té kondiční přípravě, která nebyla zrovna jednoduchá, mají pořád betonové nohy. Do prvního utkání nejvyšší soutěže máme ale stále čtrnáct dní, tak se to snad zlepší,“ doufal trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

První úspěšnou trefu do břeclavské sítě poslal po faulu na Biolka v šestnácté minutě Trávník z penalty. Druhý gól přidal v první půli ještě Ondřejka, který poslal míč kuriozně do brány z nemožného úhlu.

Rozhovor s trenérem Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

V druhém poločase zářila na hřišti jedna z posil Ladislav Martan, který skóroval už na 3:0 a nechyběl ani u čtvrté branky, kdy jeho centr sklepl do brány hlavou Libor Došek. Další branku hlavou přidal Břečka a Slovácko se tak v prvním přípravném zápase na domácí půdě mohlo radovat z výhry 5:0.

Rozhovor s Tomášem Radou a Ladislavem Martanem (zdroj: ČT24)

„Chceme soupeře v novém ročníku překvapit poněkud jiným herním stylem, než jsme předváděli doposud,“ prozradil Habanec.

Slovácko čeká ještě utkání v Rakousku, kde vyzve kyperský tým Apoel Nikósii. První ligový duel čeká tým z Uherského Hradiště proti Teplicím. 

1.FC Slovácko – Břeclav 5:0 (2:0)

Branky: 16. Trávník (pen.), 30. Ondřejka, 67. Martan, 73. Došek, 88. Břečka. Rozhodčí: Tomanec – Ondráš, Bartoň. ŽK: 80. Dobšíček (Břeclav). Diváci: 280.

1. FC Slovácko: Heča – Kuncl (65. Reinberk), Mezlík (65. Břečka), Břečka (46. Košút), Šimko – Daníček (65. Rada), Trávník (65. Valenta) Havlík (65. Volešák), Biolek (65. Martan) – Ondřejka (65. Kerbr), Haša (65. Došek).