Znojmo do prvoligového útoku láká osvědčená jména. Šanci dá i Drobiszovi

Znojmo - Sotva dozněla radost z historického postupu, fotbalistům Znojma začala příprava na vůbec první sezónu v nejvyšší české soutěži. Tu si nakonec zahrají navzdory problémům se stadionem. Trenéru Kalvodovi se na tréninku už přihlásily první posily.

Na návrat do vrcholového fotbalu v dresu Znojma pomýšlí brankář Petr Drobisz. Zkušenému borci s téměř třemi stovkami ligových startů na kontě vypršel trest za účast v korupční aféře. Záda by měl krýt dosavadní jedničce Vlastimilu Hrubému.

Znojemské prostředí už dobře zná útočník Václav Vašíček, na hostování tu nastřílel dvacet druholigových gólů, teď chce přidat i několik zářezů z nejvyšší soutěže. Parťáka by mu mohl dělat exreprezentant Marek Heinz, k potvrzení angažmá nové útočné dvojice už zbývají jen formality.

Šanci bojovat o místo v ligovém kádru dostalo i několik mladíků – například Dominik Simerský nebo Tomáš Poznar. Nováček Gambrinus ligy si kvůli plánované rekonstrukci stadionu, kterou finančně podpoří kromě města Znojma i Jihomoravský kraj, zahraje doma nejdřív na jaře. Podzim tak znojemské fotbalisty čeká v brněnském azylu.