Zlínští házenkáři se po třinácti letech vrací do extraligy

Zlín - Házenkáři Zlína se po třinácti letech vrací do nejvyšší soutěže. I když nezvládli baráž proti Kopřivnici, díky rozšíření extraligy na dvanáct týmů se vítěz první ligy postupu přece jen dočkal.

Na hřišti to nevyšlo jen těsně, u zeleného stolu už měli házenkáři Zlína větší štěstí. Svaz rozhodl, že extraliga bude od příští sezóny zase dvanáctičlenná, a místo tak zbylo i na východomoravský tým. „My jsme během sezóny měli určité náznaky, ale mysleli jsme, že svaz se nakonec přikloní k desetičlenné variantě, takže nás to moc potěšilo. Samozřejmě, že to bude pro klub znamenat vyšší ekonomickou náročnost, ale Zlín si nejvyšší soutěž zaslouží,“ měl nakonec radost z postupu sportovní manažer Jaromír Bazel.

Právě v baráži s Kopřivnicí už Zlín ukázal, že by ani mezi elitou ostudu dělat neměl, Kopřivnice totiž extraligovou příslušnost uhájila jen díky nejtěsnějšímu jednobrankovému vítězství z prvního zápasu. V Českém poháru si Zlín dokonce připsal skalp valašského souseda ze Zubří. Důstojnému návratu do extraligy mají pomoct i nové posily.

Rozhovor se sportovním manažerem Jaromírem Bazelem (zdroj: ČT24)

„Rozhodně chceme udržet kostru týmu, která vybojovala první místo v lize. Na druhou stranu si uvědomujeme, že extraliga je na kvalitu náročnější soutěž a o posilách uvažujeme, jde hlavně o zdvojení postů,“ vysvětlil Bazel.

Zlín se stane jediným městem v republice s nejvyšší házenkářskou soutěží mužů i žen. Československou interligu totiž místní házenkářky uhájily v baráži s Plzní, když dokázaly v obou utkáních zvítězit. 

Vydáno pod