Zlínští hokejisté zbrojí na extraligové finále

Zlín - Přesně za čtyřiadvacet hodin ve Zlíně odstartuje boj o české hokejové zlato. Na stadionu Luďka Čajky se domácí postaví Plzni vedené Martinem Strakou. Ta titul ještě nikdy nezískala, od zatím jediného zlínského primátu uplynulo už devět let.

Prezidentský pohár za vítězství v základní části je schovaný co nejdál od stadionu - v útrobách zlínské radnice a dodržování tradiční pověry se Beranům zatím vyplácí. Z kola ven poslali v play off už Vítkovice a Třinec, nyní je na cestě k druhému titulu v klubové historii čeká Plzeň.

Rozhovor s Petrem Leškou (zdroj: ČT24)

Zlínští hráči vědí, že teď už vousy před koncem sezóny neshodí. To, aby závěrečné holení bylo vítězné, si přeje i trenér Rostislav Vlach. Jako hráč zvedal pohár nad hlavu sedmkrát. První trenérský titul mu bude chtít pomoci získat i pětice pamětníků zatím jediného triumfu Ševců v roce 2004.

Zvednout nad hlavu pohár touží i kapitán Beranů Petr Čajánek, tomuto hráči se zkušenostmi z Ruska i zámoří zatím extraligový titul chybí. Zlín ale trápí zdravotní problémy. Mimo hru s v play off ocitla hned jedenáctka hráčů. Toho, že by ale ve finále neměl koho postavit, se trenér Vlach neobává.

Rozhovor s trenérem Rostislavem Vlachem (zdroj: ČT24)

S plzeňskými Indiány mají Ševci v letošní sezóně vyrovnanou bilanci, oba týmy zvítězily ve dvou zápasech, v play off se střetly naposledy v loňském čtvrtfinále, kdy se šťastnějším týmem stali Západočeši.