3 580 diváků. Kometa drží rekord už i v dorostu

Brno - Nejen dospělý hokej v Brně táhne. Po loňském návštěvnickém rekordu na zápase juniorské extraligy ustanovili brněnští fanoušci nové maximum i v kategorii mladšího dorostu. Na zápas s Pardubicemi se přišlo podívat přes tři a půl tisíce diváků.

Zápasu přihlíží 3 580 diváků – tak zněl konečný verdikt hlasatele o ustanovení nového českého rekordu. Utkání mladšího dorostu mezi brněnskou Kometou a Pardubicemi se totiž pyšnilo návštěvou a atmosférou jako při extralize dospělých. Mladší dorost Komety letos suverénně kraluje své extraligové skupině. Vedení klubu tak na zápas s Pardubicemi vybídlo fanoušky k ustanovení nového návštěvnického rekordu. „Pro tento nápad se rozhodlo vedení Komety, aby podpořilo mládežnický hokej. Jedná se neobvyklou akci jak v rámci České republiky, tak celé Evropy,“ řekl marketingový referent brněnského klubu Lukáš Bajer.

No comment: atmosféra na utkání Kometa Pardubice (zdroj: ČT24)

První diváci na zápas dorazili už dvě hodiny před úvodním vhazováním a své mladší kolegy přišli podpořit i hráči áčka. „Já jsem něco podobného zažil v Kanadě, ale na českém stadionu v tak mladém věku rozhodně ne. Pro kluky musí být fantastické zažít kulisu, jakou známe my ze zápasu áčka,“ hodnotil ojedinělou akci pozitivně i útočník Komety Tomáš Svoboda.

„Kluci poprvé při takovém počtu diváků poznají, jestli takový tlak dokážou ustát. Pro některé z nich to navíc může být naposledy v kariéře, protože ve vyšších kategoriích se už nemusí prosadit,“ popsal trenér A týmu Zdeněk Venera.

  • Hráči Komety si mohli vychutnat závěrečnou děkovačku zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/45/4417/441684.jpg
  • Návštěva a atmosféra jako při extralize dospělých zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/45/4417/441681.jpg
  • První fanoušci na zápas dorazili už dvě hodiny před úvodním vhazováním zdroj: ČT Brno http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/45/4417/441677.jpg

V dorostenecké extralize běžně návštěva dosahuje maximálně několika stovek diváků, mexickou vlnu místo obvyklého tleskání hrstky příbuzných si tak vychutnali hráči obou týmů. „Když jsem vyjel na led, úplně se mi rozklepala kolena, ale po té první třetině už je to lepší,“ byl obrovskou návštěvou ohromen i synovec slavného hokejového strýce, který nastupuje v modrobílém dresu, Robert Havlát.

„Něco takového zažíváme poprvé v kariéře, jde z toho mráz po zádech, i když je pro nás situace těžší, protože diváci fandí soupeři,“ pochválil brněnské fanoušky i kapitán hostujícího týmu Miroslav Rohlík. Hlasitá podpora nakonec přece jen více svědčila domácím, kteří Pardubice rozdrtili 8:1, a mohli si tak vychutnat závěrečnou děkovačku.