Kometa prohrála už poosmé v řadě

Brno - Hokejisté Komety Brno podlehli Litvínovu 3:4 po samostatných nájezdech a připsali si už osmou prohru za sebou. Rozhodující nájezd proměnil František Lukeš. V křeči hrající Brňané se probrali až v posledních třech minutách třetí třetiny, kdy dvěma brankami srovnali skóre a vynutili si prodloužení.

Trenérský triumvirát Brňanů po sedmi prohrách vsadil před reprezentační přestávkou na hru se třemi pětkami. Předcházející nezdary zanechaly na Brňanech stopu a do tempa se dostávali velmi pomalu. Nervózní výkon umocnila rychlá branka Litvínova. Už ve třetí minutě po Hüblově přihrávce Majdan přesnou střelou do horního růžku otevřel skóre utkání.

Ve druhé třetině získali Brňané za pomoci nečisté hry soupeře a častých přesilovek převahu. Jejich koncovka však postrádala důraz i přesnost. Litvínovu se naskytla možnost získat zpět jednobrankový náskok v polovině zápasu, když po vyloučeních Čermáka a Bičánka měl na 50 sekund výhodu přesilovky pěti proti třem. Trenér Jeřábek si vzal oddechový čas, jeho myšlenky však hráči na ledě nedokázali přenést do praxe a bojovně naladěná Kometa se ubránila.

Sestřih a ohlasy utkání Brno - Litvínov (zdroj: ČT24)

Další přesilovce Litvínova na přelomu druhého a třetího dějství se už Brňané neubránili a dvě sekundy před vypršením trestu Zohorny prostřelil Lukeš brankáře Trvaje. Po inkasovaném gólu se dostali domácí hokejisté do útlumu. Nedokázali založit kloudnější akci, kombinační souhra byla kostrbatá. Chybu v rozehrávce potrestal po sólovém úniku ve 47. minutě Piroš třetím gólem. Teprve tři minuty před koncem Petrovický svým druhým gólem vykřesal naději na zvrat. Při power play se podařilo 85 sekund před koncem třetí třetiny Janu Hruškovi vyrovnat.

Velkou část prodloužení odehrál Litvínov v oslabení, Kometa se neprosadila při dvou přesilovkách. V nájezdech byli úspěšní v brněnském týmu Petrovický, Lušňák i Jan Hruška a stejně tak za hosty Lukeš, Hübl a Ručinský. Čtvrtou sérii rozhodl Lukeš, když Petrovický Francouze nepřekonal.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0) Branky a nahrávky: 19. Petrovický (Kováčik, T. Svoboda), 58. Petrovický (Erat, Malec), 59. J. Hruška (Kováčik) - 3. Majdan (Hübl), 41. Lukeš (Kubát), 47. Piroš (Martynek, Ručinský), rozhodující sam. nájezd Lukeš. Rozhodčí: Minář, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:13. Využití: 1:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj (na sam. nájezdy Falter) - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Lušňák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Smolka, Bojer. Trenéři: Jeřábek a Rosol.

Lubomír Oslizlo (Brno): „Bod jsme získali až v závěru. Ukázal se charakter týmu, když jsme se vzchopili za stavu 1:3. V době, kdy moc šance neproměňujeme. Zápas jsme poslali do prodloužení a nic jsme nevzdávali. Kluci utkání oddřeli, ale chybí nám lehkost v zakončení. V prodloužení jsme měli ještě dvakrát přesilovku, puk tam skákal po brankovišti, ale nespadlo to tam.“

Petr Rosol (Litvínov): „Ze začátku zápasu, kdy měla Kometa převahu, nás podržel brankář Francouz. Postupem času jsme se zlepšili a byli produktivnější. Myslím si však, že jsme utkání už neměli pustit. Bohužel to dopadlo. Vezeme dva body, ale při vývoji utkání jsme jeden ztratili.“