Čtyři hráči Modřic nebudou chybět u boje o nohejbalové tituly

Nymburk, Modřice – Tři světové tituly jsou ve hře na světovém šampionátu, který začal v pátek v Nymburce. Češi patří mezi tradiční favority. O medaile budou usilovat i čtyři hráči z mistrovských Modřic - Petr Topinka, Jakub Mrákava, Pavel Kop a Radek Pelikán, který je kapitánem českého výběru.

Žádný jiný tým nemá v národním družstvu takové zastoupení jako Modřice. Není divu, suverén posledních let sice letos obhájil titul jen s obtížemi, na české nohejbalové mapě má už ale pevnou pozici bašty tohoto sportu.

Modřičtí by mohli českým barvám pomoct hlavně svou sehraností. Kapitán Pelikán nastoupí ve dvojici s klubovým spoluhráčem Mrákavou. Rozdíl proti ligovým bojům ale nebude jen v zahraniční konkurenci. Podle mezinárodních pravidel je při hře povolen jen jeden dopad míče, kdežto v tuzemské soutěži může spadnout dvakrát.

V Nymburku se odehraje MS v nohejbalu (zdroj: ČT24)

Kromě modřických borců povolal trenér Šmejkal do týmu ještě čtyři hráče z jiných klubů. „Příprava byla letos trochu jiná. Poprvé za osm sezon, co jsem u týmu, měli hráči trochu čas na odpočinek po našich soutěžích. Až po sezoně jsme se tedy mohli soustředit na mezinárodní pravidla,“ řekl Šmejkal.

První den mistrovství dokázali Češi všechny své zápasy vyhrát. O tom, kolik medailí nakonec získají, se rozhodne do neděle 9. prosince.

Složení českého týmu:

Radek Pelikán, Pavel Kop, Petr Topinka, Jakub Mrákava (všichni Modřice), Jan Vanke (Karlovy Vary), Jiří Doubrava (Benešov), Ondřej Vít (Žatec), Karel Hron (Ždár n. Sázavou), náhradníci František Kalas (Benešov) a Michal Kolenský (Čelákovice)

Vydáno pod