Slovácko zakončilo podzim remízou

Uherské Hradiště – Fotbalisté 1. FC Slovácko přezimují v polovině tabulky první ligy. V posledním zápase roku předvedli proti Sigmě Olomouc sympatický útočný výkon, který ale stačil jen na bod po smírném výsledku 1:1.

Ani jeden z týmů nevstoupil do zápasu s obrannou taktikou. Slovácko chtělo napravit prohru s ostravským Baníkem, Olomouci šlo o zachování kontaktu se špicí prvoligové tabulky. Domácím měl k bodům pomoci i zkušený útočník Libor Došek, který se do sestavy vrátil po vypršení karetního trestu.

Skóre ale otevřel jeho spoluhráč Milan Kerbr. V pětadvacáté minutě si v obraně Sigmy našel volné místo a brankáři Zlámalovi nedal šanci. Vyrovnání přišlo už po pěti minutách, hlavičkou po centru z rohu se prosadil Martin Doležal.

Studio fotbal

Ani ve druhé půli oba týmy neslevily z tříbodových ambicí. Ke gólu měl nejblíže hostující Hubník, který čtvrt hodiny před koncem napálil břevno, a statistiku nevyužitých gólových šancí srovnal v nastaveném čase Valenta, když pořádně protáhl brankáře Zlámala.

Skóre se už nezměnilo a po bodu si tak připsaly oba moravské týmy. Slovácko po podzimu bude už nejhůře deváté a Olomouc zůstává v elitní čtyřce. Na vedoucí Plzeň, která bude ještě jeden zápas dohrávat, zatím ztrácí čtyři body.

1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)

Branky: 25. Kerbr - 31. Doležal. Rozhodčí: Matějek - Dobrovolný, Urban. ŽK: Daníček, Kuncl, Došek - Hořava, Škerle, Navrátil. Diváci: 5043.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk (81. Košút) - Hlúpik, Daníček, Valenta, Kerbr (87. Volešák) - Došek, Kovář (59. Trávník). Trenér: Habanec.

Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle, Rossi - Hořava - Schulmeister, Pospíšil, Navrátil, Petr (76. Hubník) - Doležal. Trenér: Pivarník.

Vydáno pod