Kometa doma poprvé padla. Kouzlo zrušila Slavia

Brno - Poprvé v sezóně Kometa na domácím ledě inkasovala v závěrečné třetině a stálo ji to všechny tři body. Brněnskou pevnost dobyla pražská Slavia, domácí nezachránil ani hattrick Tomáše Divíška.

Oba týmy začaly zápas zostra, ve vybojovaných šancích ale selhávaly kvůli drobným nepřesnostem. Rozhodčí od začátku zvolili poměrně přísný metr a také první branka zápasu padla v přesilové hře. Ve dvanácté minutě Divíšek hledal před brankou Jakuba Svobodu. Když ale puk srazil slávistický obránce, nebyl pro zkušeného centra problém poslat kotouč do branky.

O chvíli později dostala Kometa výhodu přesilovky znovu. Místo toho, aby vyslyšela volání fanoušků po navýšení náskoku, nechala ujet Sklenáře, který tak v oslabení srovnal na 1:1. Stav se ani přes několik slibných šancí na obou stranách až do konce první třetiny nezměnil.

Sestřih a ohlasy utkání Kometa - Slavia (zdroj: ČT24)

V té druhé Kometě k vedoucímu gólu znovu pomohla přesilovka. Opět u ní byl Tomáš Divíšek, který před brankou hledal spoluhráče. Puk za záda brankáře Kopřivy tentokrát srazil slávistický obránce. Pražané ale opět srovnali ještě před přestávkou, od modré vypálil Petr Kuboš a Jiří Trvaj si tentokrát možná mohl gól mezi betony vyčítat.

Kometě chyběla jistota z předchozích utkání a drtivý tlak, kterým v Kajot aréně dosud stínala jednoho soupeře za druhým. Deset minut před koncem vybojoval zdánlivě ztracený puk za brněnskou brankou Tomáš Hertl, a ačkoliv ho stínoval Jakub Svoboda, podařilo se mu najet před branku a  překonat Trvaje. Kometa se do vážných potíží dostala hned vzápětí, když Stránský šikovně nasměroval Krenželokovu přihrávku za záda zaskočeného brněnského gólmana.

První domácí góly ve vlastní síti ve třetí třetině Kometou otřásly. I když se hráči všemožně snažili zápas ještě zvrátit, víc než na korigující a zároveň hattrickový gól Tomáš Divíška tak už nedosáhli. Slavia si tak z Brna odvezla cennou výhru 4:3.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Divíšek (J. Svoboda), 27. Divíšek (Žižka), 60. Divíšek (Petrovický, Malec) - 16. Sklenář (Alinč), 38. Kuboš (V. Růžička ml.), 51. Hertl (Tomica), 52. Stránský (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Šír, Trombík - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:10, navíc Žižka (Brno) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Kometa Brno: Trvaj - Švrček, Bičánek, M. Hruška, Malec, Žižka, Valach, Valábik - J. Hruška, Divíšek, J. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Dlouhý - M. Hořava, Dočekal, Wasserbauer. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler, Šulc - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Pospíšil, Poletín, Žejdl. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Vydáno pod