Berani dýchají na záda Kometě

Zlín – Při pohledu na extraligovou tabulku zaplesá srdce snad každého fanouška z jihovýchodu republiky. Letošnímu ročníku totiž po deseti odehraných kolech kraluje brněnská Kometa, za kterou jen s tříbodovou ztrátou číhá Zlín. Oba týmy navíc svými výkony z posledních duelů přivádějí tribuny do varu. Proč právě moravské celky zatím extralize dominují? Včera jsme se zaměřili na Kometu, dnes budeme pozornost věnovat Zlínu.

Berani proti Spartě odstartovali vítěznou sérii

Náročný týden, během kterého odehráli tři vítězné duely, za sebou mají hokejisté PSG Zlín. Vítězná šňůra odstartovala v 8. kole na ledě Sparty, kde Berani potvrdili, že s Pražany zkrátka zahrát umí. Svěřenci Rostislava Vlacha totiž výhrou 4:1 nejenže Spartu ještě více přišpendlili ke dnu extraligové tabulky, ale na pražském ledě si připsali už sedmý vyhraný zápas v řadě. Navíc Ševci plně bodovali v soupeřově aréně, což se jim až do utkání se Spartou v letošním ročníku příliš nedařilo. Zlín padl ve Vítkovicích i v Liberci, tři body si odvezl po výhře 2:1 jen z Litvínova. Druhé tříbodové vítězství navíc Berany naladilo na vítěznou vlnu.

Zlínská pevnost zarazila jízdu Jágrových Rytířů

Po třech letech opět vyprodaný Stadion Luďka Čajky přivítal v 9. kole Jágrovu kladenskou družinu, která do Zlína dorazila s šestizápasovou vítěznou šňůrou. Jenže Berani hvězdy z NHL uhlídali, do statistik se v utkání proti PSG nezapsala ani jedna z nich. Zlínská pevnost tak zarazila spanilou jízdu Jágrových Rytířů vítězstvím 3:2.

Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Zlín (zdroj: ČT24)

Do třetice všeho dobrého

Stoprocentní bodovou bilanci v jediném týdnu završili Ševci proti Třinci, se kterým bojovali také o nejvyšší příčky extraligové tabulky. V 10. kole zlínští hokejisté totiž dokázali stejně jako proti Kladnu uhlídat největší palebnou legii Třineckých. Překazili tak i bodovou smršť Martina Růžičky, který letos poprvé odcházel z ledu s nulovým přídělem. Hokejisté z jihovýchodu republiku dobře pokrývají hráče, rychle se vracejí a soupeře umí přebruslit. Oceláři sice dvakrát vyrovnali, na vítěznou střelu Bedřicha Köhlera ale už gólovou odpověď nenašli. A v neděli se tak Vlachova družina mohla pyšnit bilancí – tři zápasy, tři výhry, čímž se posunula na druhé místo Tipsport extraligy. Na svého regionálního rivala z Brna ztrácí jen tři body. 

Hned úvodní branku vstřelil do třinecké branky Antonín Honejsek. Dvacetiletý útočník nečekaně kraluje zlínským gólovým statistikám, když se v letošním ročníku nemýlil hned pětkrát, k tomu ještě u třech branek Zlína asistoval. Nadějný mladík tak gólově táhne Zlín, i když se před startem extraligy počítalo spíše s brankovými příděly posily Jaroslava Balaštíka, který skóroval zatím jen třikrát.

Na 2:1 zvyšoval ve skvělé formě hrající Petr Čajánek, který s osmi kanadskými body vévodí produktivitě a v extraligové tabulce mu patří ve zlínské konkurenci nejvyšší dvaadvacátá příčka. Trenéru Rostislavu Vlachovi se tak za důvěru odvděčují jak dvě formace veteránů, tak i rychlí mladíci, kteří střílí důležité branky.

Hokej

Ve zlínské brance čaruje Horčička

Zlínský gólman sice v posledních třech zápasech pustil za svá záda celkem pětkrát puk protivníka, ale i díky jeho skvělým zákrokům, které dokázal proti soupeřům zvučných jmen zlikvidovat, se Ševci třikrát v řadě radovali z vítězství. Fígl na prostřelení Luboše Horčičky nenašel ani Jaromír Jágr, ani Tomáš Plekanec, ani gólový mág Růžička.

Zlínští útočníci i obránci vědí, že mají za svými zády velkou oporu. Vždyť třiatřicetiletému brankáři patří zatím bronzová příčka v extraligových statistikách. V 365 odehraných minutách si připsal 178 zásahů a kapituloval jedenáctkrát.

Kouzlo domácího ledu

V bilanci domácích zápasů patří Beranům v extraligové statistice druhá příčka hned za brněnskou Kometou. Zlín v domácím prostředí dokázal plně bodovat třikrát, jeden bod ztratil právě proti Kometě, když derby rozhodl až v prodloužení. Před tribunami Stadionu Luďka Čajky padl jen jednou, to na nájezdy nestačil na Chomutov. Slibnou bilanci můžou zlínští hokejisté potvrdit už v pátek 12. října, kdy odstartují třízápasovou šňůru domácích zápasů proti Českým Budějovicím.