Zlínská pevnost zarazila jízdu Jágrových Rytířů

Zlín - V atraktivní hokejové podívané prohrálo Kladno po šesti výhrách v řadě na ledě Zlína 2:3. Domácí dokázali uhlídat největší kladenské hvězdy hrající v NHL - již druhé utkání Rytířů po sobě se do statistik nezapsala ani jedna z nich.

Zlínští vstoupili do utkání proti rozjetému Kladnu nebojácně. Již v úvodu vystihl rozehrávku gólmana Chábery Čajánek, ale nedokázal poslat puk do odkryté branky. Na opačné straně se dostal ke střele Jágr, gólman Horčička si však poradil. Skóre zápasu otevřeli v 10. minutě hosté, když Valský zamířil zblízka přesně do horního růžku zlínské branky. Před koncem třetiny se Zlínští tlačili do branky, z čehož vytěžili dvojnásobnou přesilovku v délce 93 sekund. Zaplněný stadion rozjásal Honejsek, jenž se prosadil střelou k pravé tyči.

Buly - hokej živě - HC Oceláři Třinec - HC MOUNTFIELD

Po změně stran Zlín nevyužil zbytek přesilovky a ubránil první oslabení po vyloučení Zdeňka Okála. Excelentní postřeh předvedl Horčička, jenž pohotově chytil Jágrovo zakončení do lapačky. V dalším průběhu hry bylo aktivnější Kladno, které však svoji herní převahu gólově nepotvrdilo. Naopak z nenápadné akce po vyšachování kladenské obrany zaznamenal svůj druhý gól v sezoně Leška. Zlínský centr se prosadil napodruhé, když u levé tyčky chladnokrevně zamíchal s pukem a poslal ho do odkryté branky.

Také poslední třetina nabídla líbivý hokej, kterému vévodili oba gólmani. Po přímočaré akci vstřelil svůj premiérový gól v extralize obránce Horák. Kladno zabojovalo a odměnou mu bylo snížení z hole kapitána Patery. Po šarvátce ve zlínském brankovišti byl vyloučen Kubiš. Zlín do vážnější šance soupeře nepustil a následně nevyužil prohřešek Hlaváče. V závěrečných minutách měli Berani kotouč v držení v bezpečné vzdálenosti od své branky. Těsný náskok uhájili a zaznamenali cennou výhru proti silnému celku.

PSG Zlín - Rytíři Kladno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Honejsek (Čajánek, Holík), 36. Leška (Balaštík, Hamrlík), 46. Horák (Holík) - 10. Valský (Dragoun, Kuchler), 49. Patera (Hlaváč). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Zlín: Horčička - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Matějíček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Z. Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Mocek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Eberle - Valský, Melka, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Juraj Jurík (Zlín): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který má sílu – a není jen o Jaromíru Jágrovi a jeho lajně. Podali jsme koncentrovaný výkon podpořený výborným brankářem Lubošem Horčičkou. Jsme rádi, že jsme ukončili vítěznou sérii Kladna. Chceme rovněž poděkovat divákům, že přišli v tak hojném počtu.“

Jiří Kopecký (Kladno): „Sehráli jsme další atraktivní utkání před vyprodaným hledištěm. Střetnutí se muselo divákům líbit, zvlášť když vyhráli domácí. V zápase byly pro nás dva zlomové momenty. V prvním šlo o dlouhé dvojnásobné oslabení, ve kterém jsme inkasovali. Při kvalitě zlínských hráčů bylo pro nás těžké se ubránit. Dalším okamžikem byla druhá třetina, v níž jsme soupeře přestříleli, ale prohráli. Bylo to proto, že našim střeleckým pokusům chyběla přesnost. Ve třetí třetině jsme výsledek doháněli. Gratuluji soupeři, podal vynikající výkon a vyhrál zaslouženě.“