Brněnské akvabely se s domácí vodou rozloučily olympijskou sestavou

Brno - Zatímco v Londýně už šestým dnem pokračují boje o olympijské medaile, brněnské akvabely Soňa Bernardová a Alžběta Dufková se na své vystoupení pod pěti kruhy do poslední chvíle připravují v domácím prostředí plaveckého stadionu za Lužánkami. Právě tam se před odletem rozloučily se svými fanoušky olympijskou sestavou.

V pátek odlétá brněnské reprezentační duo v synchronizovaném plavání s poslední várkou českých sportovců armádním speciálem do města nad Temží, kde Soňu Bernardovou a Alžbětu Dufkovou čekají už jen tréninky v Aquatics Centru. Proto ještě závodnice brněnské Tesly naposledy okusily předolympijskou atmosféru v domácích vodách a při posledním předvedení své závodní sestavy je dopředu hnalo místo přísných pohledů rozhodčích hlasité povzbuzování.

Rozhovor s Alžbětou Dufkovou (zdroj: ČT24)

Osmnáctý pár z Pekingu svými ladnými pohyby už neohromí svého plaveckého idola Michaela Phelpse, který bude mít svá soutěžní vystoupení už za sebou, ale dynamickou sestavou chtějí Bernardová s Dufkovou uhranout rozhodčí a vybojovat tak pod pěti kruhy postup do dvanáctičlenného finále.

No comment: Olympijská sestava Bernardové a Dufkové (zdroj: ČT24)

Pro šestatřicetiletou Soňu Bernardovou je to už čtvrtý olympijský start, tentokrát se ale české reprezentantky v Aquatics Centru vytasí s dynamickou sestavou, pod kterou se podepsala světová špička synchronizovaného plavání – choreograf francouzského původu Stephan Miermont.

Rozhovor se Soňou Bernardovou (zdroj: ČT24)

Vrchol čtyřletého snažení předvedou brněnské akvabely, které si zahrály i v klipu Kilye Minoque, ve městě nad Temží už pátého srpna.

Alžběta Dufková

Sport: synchronizované plavání (akvabela)
Věk: 21 let
Klub: TJ Tesla Brno
Největší úspěchy: 2012 3. místo na mistrovství Francie, 2010 8. místo na SP, 2009 12. místo na MS, 2008 2. místo na mistrovství USA
Minulé OH 2008 v Pekingu: 18. místo ve volném i technickém programu

Soňa Bernardová

Sport: synchronizované plavání (akvabela)
Věk: 36 let
Klub: TJ Tesla Brno
Největší úspěchy: 2012 3. místo na mistrovství Francie, 2011 12. a 13. místo na MS, 2010 8. místo na SP, 2009 12. místo na MS, 3x na OH (2000, 2004 a 2008)
Minulé OH 2008 v Pekingu: 18. místo ve volném i technickém programu