Třebíč uhájila výhru proti Písku, zvítězila i Olomouc

Třebíč, Olomouc – Dvanáct minut stačilo Třebíči k vítězství nad Pískem, v jejich rozpětí totiž borci z Vysočiny stihli za záda píseckého Sedláčka puk dostat hned třikrát a zápas tak rozhodnout. Radují se i hokejisté Olomouce, Most přehráli 3:1.

Třebíč nastoupila do zápasu s vervou, jako by hráči chtěli odčinit poslední dvě prohry s Litoměřicemi a se Šumperkem. Do slibných šancí se dvakrát dostal Vítek, který ale tváří v tvář Sedláčkovi mířil mimo tři tyče. V průběhu třetiny se začali probouzet i písečtí hokejisté a obraz hry byl stejně jako výsledek na konci první části vyrovnaný.

Ve druhé třetině už místo pouhých šancí přišly i góly. Snadnou trefu krátce připravil Stejskal pro Buriana, který usměrnil puk do písecké branky. Zápas se definitivně na stranu týmu z Horácka zlomil ve čtyřiatřicáté minutě. Během osmi sekund totiž zvyšovali vedení Třebíče Čech a podruhé v utkání skóroval Burian.

Tříbrankové vedení ale Třebíč až příliš uklidnilo a ve třetí třetině tak začali být opět vidět i útočníci Jihočechů. Nejprve ve 47. minutě ukončil střelecké trápení Lukáč a stejný hráč o pět minut později připravil další gól pro Mrkvičku. Na zvrat ale už bylo pozdě a nic na tom nezměnila ani závěrečná hra Písku bez brankáře. Horácká Slavia se ale ani po zisku tří bodů v tabulce neposune a stále jí patří předposlední příčka.

Třebíč - Písek 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)

Góly a nahrávky: 22. Burian (Stejskal, Brož), 34. Čech (Kania, Havel), 34. Burian (Stejskal) - 47. Lukáč, 52. Mrkvička (Lukáč)

Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Skopal. Vyloučení: 6:4, navíc Všetečka (Písek) 10 min. Diváci: 1270.

Sestavy:

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - Kadela, Kania, Brož, Dietz, Sobotka, Sláma, Paták - Havel, Dolníček, Čech - Stejskal, Havlíček, Burian - Vondráček, Dočekal, Vítek - Heřman, Kovalský, Přibyl

IHC KOMTERM Písek: Sedláček (Vajner) - Všetečka, Kolarz, Pavlíček, Žovinec, Kanov, Lukáč, Lukačovič, Havran - Nedorost, Luňák, Nouza - Slavík, Vaniš, Antončík - Mrkvička, Šperger, Polodna - Kudrna, Ferebaurer, Suja

To v Olomouci čekali diváci na první gól kratší chvíli. Janáček ve čtvrté minutě puk spíše jen nahodil na Bendovu bránu, šikovná teč Koloucha ale znamenala rychlé vedení domácích. Hanáci i po gólu pokračovali ve svém tlaku, převahu ale v další trefu už v první části přetavit nedokázali.

Druhá třetina žádné zběsile útočné tempo nenabídla. Když už to vypadalo, že střelcům na obou stranách definitivně zvlhnul prach, Haluza se prosmýkl mosteckou obranou a zkušeně naservíroval puk Maroszovi, který necelé dvě minuty před koncem třetiny zvyšoval na 2:0.

Normu jednoho gólu na třetinu si Olomoučané dokázali udržet i v závěrečné části. V 56. minutě dorážel Kucharczykovu střelu do brány Dopita. Dvě minuty na to se konečně prosadil i Most, když Ondráček Žigárdyho překonal po samostatném úniku. Vítězství 3:1 si už ale Olomouc pohlídala a svůj náskok na třetím místě prvoligové tabulky navýšila už na osm bodů.

HC Olomouc – HC Most 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly a nahrávky: 4. Kolouch (Janáček, Rác), 39. Marosz (Haluza, Lhotský), 56. Dopita (Kucharczyk) - 58. Ondráček (Rohan)

Rozhodčí: Wagner – Kašík, Wesley.Diváci: 869.

Sestavy:

HC Olomouc: Žigárdy (Dusík) – Staněk, Kotvan, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Horák O., Janáček, Nedbálek – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Marosz, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Zbořil – Rác, Kolouch, Kucsera.

HC Most: Benda (Škubal) – Safroněnkov, Charousek, Havelka, Rohan M., Přindiš, Hanzl, Kabeláč, Parýzek, Kuncl – Tvrdek, Slavíček, Rohan T. – Heinisch, Klíma, Ondráček – Vaněk, Divíšek, Kotrla (C) – Vrtek, Nedrda.