Zbrojovka a Zlín zakončily podzim výhrou

Zlín, Opava – Poslední podzimní kolo druhé ligy se týmům z našeho regionu vydařilo. Zlín po výhře nad Vlašimí přezimuje na šestém místě tabulky, Zbrojovka dokázala překvapivě snadno vyhrát na hřišti Opavy 4:1.

Zápas ve Zlíně začali lépe hosté z Vlašimi, brankář Ševců Kořínek byl ale na svém místě, a tak se i domácí postupně začali osmělovat. V první půli to na gól ještě nestačilo a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. „Vlaším má kompaktní, pohyblivou obranu a v týmu výborné hráče i pro hru směrem dopředu. U nás znovu potvrdila, proč má tolik bodů z venkovních zápasů,“ uznal kvality soupeře zlínský trenér Alois Skácel.

Dvanáct minut druhého poločasu stačilo Zlínu na výhru. Nejprve Roman Dobeš poslal v 52. minutě míč do branky z přímého kopu, a napravil tak tři minuty staré zaváhání, kdy střelu z penalty, po ruce Jandy, poslal jen vedle branky. V 64. minutě po přesné hlavičce zvyšoval už na 2:0 Tomáš Poznar. Po slalomu mezi zlínskými obránci snížil ještě Tomáš Vrťo. Další šance na vyrovnání už Vlašimi překazil zlínský brankář Kořínek, a domácí tak vybojovali cennou výhru 2:1. „Nebyli jsme schopni dát si finální přihrávku a skórovat, kdybychom první gól vstřelili my, zápas mohl skončit jinak,“ shrnul příčiny prohry trenér Vlašimi Roman Nádvorník.

Po přesvědčivé výhře nad Karvinou chtěla Zbrojovka i v Opavě dokázat, že se ve druhé lize nechce spokojit jen s rolí otloukánka. Po šancích na obou stranách začaly ale góly padat až na konci poločasu. Nejprve po faulu na Mrázka skóroval z penalty domácí Lumír Sedláček, hned z následující rozehrávky ale Simerský využil nepozornosti opavské obrany a vyrovnal. 

V druhé půli už do černého pálili jen střelci Zbrojovky. Nejprve ze standartky vyzval ke gólu Michala Sedláčka Koloušek. V 86. minutě se do úniku dostal zkušený kapitán Zbrojovky Švancara a tváří v tvář Blahovi se nemýlil. O tři minuty později Kolouškovu střelu ještě do brány dorazil Tomeček a zvýšil na 4:1, o vítězi bylo rozhodnuto. Brno se tak druhou výhrou v řadě posunulo na čtrnáctou příčku tabulky. „ S produktivitou můžeme být tentokrát spokojeni, proměnili jsme čtyři šance a vítěšzství je tak zasloužené,“ byl spokojen trenér Zbrojovky Róbert Kafka.

Vydáno pod