TÉMA

Finanční problémy

Soud vyhlásil moratorium na majetek ostravské společnosti Vítkovické slévárny

Krajský soud v Ostravě vyhlásil ve čtvrtek moratorium na majetek ostravské společnosti Vítkovické slévárny. Vyplývá to z usnesení zveřejněného v Insolvenčním rejstříku. Návrh na vyhlášení moratoria před zahájením insolvenčního řízení podala tento týden sama firma, která je jednou z největších sléváren v Česku. Moratorium je účinné od okamžiku zveřejnění v Insolvenčním rejstříku a trvá do 13. listopadu.
3. 11. 2023|

Sušickou nemocnici by mohl provozovat Plzeňský kraj, záměr podpořili radní

Radní Plzeňského kraje v pondělí schválili záměr, podle kterého by hejtmanství provozovalo městskou nemocnici v Sušici. Podmínkou je, aby Sušice bezúplatně převedla nebo darovala kraji movitý i nemovitý majetek nutný k provozování nemocnice. Pokud by tam skončily zdravotní služby, byl by majetek bezúplatně převeden zpět městu. Provozování nemocnice krajem by začalo nejdříve v lednu 2024 a musí ho ještě projednat zastupitelstva kraje i města Sušice, řekl náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti). Zařízení se dlouhodobě potýká s finančními a personálními problémy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 13:32|

Situace se nelepší, konstatují energetici. Problémy se nejvíce dotknou chudších domácností

Rostoucí ceny energií se nejvíce dotknou nízkopříjmových domácností, varují ředitel Poradny při finanční tísni David Šmejkal a sociolog Daniel Prokop. Místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie Jan Zápotočný a ředitel marketingu společnosti MND Jan Sýkora apelovali na spotřebitele, aby v případě problémů se splácením kontaktovali dodavatele. Tématu se věnovala středeční Devadesátka.
15. 12. 2021|

Záchranným stanicím chybí peníze, některé omezují péči

Záchranné stanice ochránců přírody se ocitají ve finančních potížích. Náklady rostou, počet dárců klesá. V Česku funguje 35 takových zařízení, části z nich hrozí zánik. Někde proto chystají propouštění, jinde omezují výjezdy pro zraněná zvířata.
3. 10. 2021|

30 let zpět: Škodovka se po připojení k VW ocitla na čas v problémech

Od spojení mladoboleslavské Škodovky s německým koncernem Volkswagen si mnozí hodně slibovali. Vedení Škodovky čekalo přiliv zahraničního kapitálu a zaměstnanci jistou práci. Po necelém půlroce od spojení obou společností se však objevila první krize. Škoda Mladá Boleslav oznámila, že do konce roku propustí minimálně patnáct set svých zaměstnanců a dočasně sníží výrobu na čtyři dny v týdnu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
9. 9. 2021|

Pandemie zhoršila situaci mnoha rodin. Některé děti skončily v krizových zařízeních

Přibývá rodičů, kteří mají problém uživit děti a postarat se o ně. V pandemii se plnila krizová zařízení, jako jsou Klokánky a další sociální služby. Více práce měli i přechodní pěstouni. Do těchto kritických situací se dostávali zejména rodiče, kteří už potíže měli z dřívějška. A covidová krize je ještě prohloubila.
1. 8. 2021|

Stovky nových případů měsíčně řeší teď dluhová poradna, v problémech se ocitají především starší lidé

Obavy z finanční tísně má většina Čechů a bezmála polovina lidí už o část svých příjmů přišla. Jak vyplývá z průzkumu Poradny při finanční tísni a České spořitelny, nejvíce tento propad zasáhl Čechy ve věku 54 a více let. Finanční problémy řeší většina domácností omezováním svých výdajů. Podle ředitele této poradny Davida Šmejkala jde nyní o stovky nových případů měsíčně.
23. 3. 2021|