TÉMA

Vlakové nádraží

Nádraží v Semilech je kompletně opravené. Kromě budovy už i koleje a nástupiště

Správa železnic (SŽ) dokončila rekonstrukci nádraží v Semilech. Po nádražní budově, kterou v roce 2019 opravily České dráhy (ČD), je teď zmodernizované i kolejiště, nástupiště a přibyl nový podchod. Náročnou stavbu stihla společnost Swietelsky Rail CZ dokončit v jediné stavební sezoně, stavělo se přitom za provozu, řekl generální ředitel SŽ Jiří Svoboda. Stavba přišla na 218 milionů korun a byla spolufinancována z evropských fondů.
26. 10. 2023|

Zlínská Barum Rally omezí dopravu

Ve Zlíně v pátek odstartuje 52. ročník motoristické soutěže Barum Czech Rally Zlín. Akce stejně jako každý rok výrazně omezí dopravu v krajském městě i jeho okolí. Rychlostní zkouška na několik hodin uzavře Gahurovu ulici v centru města, která je hlavní přístupovou cestou na sídliště Jižní Svahy. Ovlivní to také MHD, k dispozici budou objízdné trasy, řekl mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota. Omezena bude i vlaková doprava mezi Zlínem a Otrokovicemi.
17. 8. 2023|

Rekonstrukce nádraží v Českých Budějovicích nabírá další zpoždění. Opravy potrvají ještě rok

Rekonstrukce budovy hlavního vlakového nádraží v Českých Budějovicích je komplikovanější, než se předpokládalo, a nadále se protahuje. Touto dobou už mělo být hotovo, práce však budou zřejmě trvat ještě i celý příští rok. Rekonstrukce se navíc prodražuje.
22. 12. 2022|

Rekonstrukce budovy hlavního nádraží v Českých Budějovicích se prodraží o desítky milionů

Příjezdová hala českobudějovického vlakového nádraží, která je kvůli rekonstrukci uzavřená, by mohla veřejnosti začít sloužit na přelomu letošního a příštího roku. Její rekonstrukce se ale kvůli vícepracem prodraží téměř o sedmdesát milionů. Generální oprava celého nádraží, která začala před dvěma roky, by měla skončit do prosince 2023.
11. 8. 2022|

V Českých Budějovicích se uzavře podchod u nádraží, na vině je nepořádek i technický stav

České Budějovice nejpozději v pátek uzavřou důležitý podchod pod silnicí u vlakového nádraží. Podzemí je ve špatném technickém stavu a zatéká do něj, lidem ale vadí zejména jeho znečištění a bojí se také o svou bezpečnost.
5. 10. 2021|

Paluba Hamburk u vlakového nádraží v Plzni nabízí vyhlídkovou věž i občerstvení

Vyhlídkovou dvanáctimetrovou věž, pobytové schody, lavičky a terasy, několik stánků s občerstvením a infocentrum nabízí nově vybudované prostranství u bočního vchodu plzeňského hlavního vlakového nádraží a vedle autobusového terminálu. Frekventovaný, dříve neupravený veřejný prostor radnice za dvacet pět milionů přetvořila do moderní vstupní brány do města nazvané Paluba Hamburk podle vžitého místního názvu území u nádraží.
13. 7. 2021|