TÉMA

HZS Karlovarského kraje

V Karlových Varech hořela ubytovna, hasiči evakuovali čtyřicet lidí

V Karlových Varech v části Bohatice hořela dopoledne ubytovna. Hasiči evakuovali čtyřicet lidí do přistaveného autobusu, jeden člověk se nadýchal kouře.
9. 3. 2024|

Kvůli úniku plynu u Karlových Varů byla zastavena automobilová i vlaková doprava

Poškození plynové přípojky mezi karlovarskými městskými částmi Stará Role a Počerny vedlo ve středu odpoledne k masivnímu úniku plynu. Hasiči kvůli němu museli uzavřít celé okolí místa úniku včetně silnice mezi Starou Rolí a Počerny a blízké železniční trati. Únik se podařilo brzy zastavit. Bezpečnostní opatření ale trvala až do rozptýlení plynu. Před 19:00 policisté obnovili provoz na silnicích, omezení skončila i na železnici.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 20:26|

Požár u elektrárny na Sokolovsku se už nešíří, okolnosti vyšetřuje policie

Požár skládky pražců a dalšího dřevěného odpadu poblíž hnědouhelné elektrárny Tisová na Sokolovsku se už nešíří, zásah proti němu ale bude pokračovat i v neděli. Hasičům se i díky leteckému hašení podařilo dostat oheň pod kontrolu, podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala však ještě nejde o dohašování. Zásah začal v pátek večer a jde o jeden z nejzávažnějších požárů za poslední dobu v Karlovarském kraji. Na pomoc přijely jednotky z Ústeckého a Plzeňského kraje, v sobotu odpoledne pak pomoc poskytli i hasiči z Libereckého a Středočeského kraje.
26. 8. 2023Aktualizováno26. 8. 2023, 20:05|

Rolavská vrchoviště procházejí hasiči i policisté. Turisty upozorňují na nebezpečí vzniku požárů

Policisté a hasiči začali hlídkovat v přírodní rezervaci Rolavská vrchoviště. Lokalita, která je oblíbeným místem turistů, je podle hasičů riziková kvůli hrozbě rozsáhlých přírodních požárů. Někteří návštěvníci tam však odhazují odpadky, nebo dokonce rozdělávají oheň. Úklid pak na své náklady musí zajistit radnice nedaleké Přebuzi.
15. 8. 2023|

Na Karlovarsku vzplálo několik hektarů smíšeného lesa. Hasiči už požár lokalizovali

Hasiči na Karlovarsku zasahují v sobotu odpoledne u požáru lesa nedaleko obce Útvina. Do hašení nasadili i vrtulník. Hasiči večer požár lokalizovali, neměl by se tedy už dál šířit. Z původně zasažené plochy zhruba 2,5 hektaru se oheň rozšířil na 3,75 hektaru a dostal se až na hranici vzrostlého lesa, řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý. Na místě budou ještě podle mluvčího zůstávat čtyři jednotky hasičů.
22. 7. 2023Aktualizováno22. 7. 2023, 21:32|

Škoda po požáru obchodního domu v Mariánských Lázních je dle vyšetřovatelů 20 milionů

Škodu po požáru, který v pondělí v noci zasáhl část obchodního domu Tesco v Mariánských Lázních, vyšetřovatelé vyčíslili na dvacet milionů korun. Informoval o tom krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Policisté vyšetřují požár pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Podle policie začalo hořet pravděpodobně v jednom z kontejnerů, který stál před prodejnou. Nikdo se nezranil.
27. 12. 2022|

Na Karlovarsku sjel ze silnice autobus s dětmi. Ledovka komplikuje dopravu

V Česku se v noci na pondělí a ráno tvořila ledovka a ve vyšších polohách napadl další sníh. U Horní Blatné na Karlovarsku zasahovali hasiči u dopravní nehody autobusu, který se zadními koly dostal mimo vozovku. Cestovalo v něm šest dětí. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté řešili několik drobných nehod i v Ústeckém kraji. Silničáři vyslali do terénu desítky posypových vozů, další větší problémy nezaznamenali.
21. 11. 2022|

Studenti policejní školy v Sokolově náhle zkolabovali. Příčina je předmětem vyšetřování

Záchranáři Karlovarského kraje ošetřili v Sokolově dvacet žáků střední policejní školy v ulici Komenského s lehkým zraněním. Žáci se účastnili před školou slavnostního ukončení školního roku, náhle začali kolabovat. Záchranáři aktivovali stav hromadného postižení osob. Nikdo není v ohrožení života. Hasiči nenaměřili žádné stopy úniku plynu. Příčinu nyní zjišťují.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 15:16|