TÉMA

Krajské státní zastupitelství v Brně

Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Policisté navrhli obžalovat bývalého vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. ČT to sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie. Kauza se týká dotace ve výši necelých šesti milionů korun, kterou před třinácti lety získala Mynářova společnost Clever Management. Firma loni dotaci vrátila. Mynář vinu dlouhodobě odmítá.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 11:36|

Zemřel Nikolaj Šapošnikov, zařizoval návštěvu ruských agentů ve Vrběticích. Že by byl zapojen do jejich operace, odmítal

Zemřel Nikolaj Šapošnikov, kterého policie prověřovala v souvislosti s výbuchy v muničním areálu ve Vrběticích. On sám nicméně zapojení do operace, kterou české orgány přičítají ruským tajným službám, odmítal. O Šapošnikovově úmrtí informovaly Český rozhlas Radiožurnál a server iRozhlas.
13. 3. 2024|

Smrt Roma u Brněnské přehrady míří k soudu, útočníkovi hrozí až 18 let vězení

Červnová rvačka na Brněnské přehradě, která vedla k napětí mezi Ukrajinci a Romy, zamíří před soud. Státní zástupce obžaloval sedmatřicetiletého cizince původem z Ukrajiny z vraždy a ublížení na zdraví, hrozí mu až osmnáct let vězení. Na webu Krajského státního zastupitelství v Brně to oznámil mluvčí žalobců Hynek Olma. Případem se má zabývat Krajský soud v Brně.
24. 10. 2023|

Mynářova firma vrátila dotaci na přestavbu penzionu, píší Seznam Zprávy

Firma Clever Management bývalého šéfa kanceláře prezidenta Vratislava Mynáře vrátila na začátku dubna ministerstvu pro místní rozvoj dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech, napsal ve čtvrtek server Seznam Zprávy. Dotaci 5,99 milionu korun společnost získala před dvanácti lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Policie také v roce 2021 kvůli tomu Mynáře obvinila z dotačního podvodu a z poškozování zájmů Evropské unie.
27. 4. 2023|

Žalobci se vrací k případu Leopolda Hilsnera. Objevily se nové dokumenty i možný podezřelý

Krajské státní zastupitelství v Brně se zabývá případem Leopolda Hilsnera, který byl v roce 1900 odsouzen za vraždu Anežky Hrůzové a Marie Klímové. České televizi to sdělil advokát Lubomír Müller. Důvodem jsou nové dokumenty, které byly objeveny v jihlavském archivu. Žalobci nyní podle advokáta budou rozhodovat, zda jsou listiny dostatečné pro znovuotevření procesu a prověření jiného možného podezřelého muže.
27. 2. 2023|

Vyšetřovatelé mají podezření, že Mynářovu hospodu někdo zapálil úmyslně

Vyšetřovatelé mají podezření, že hospodu Na Srubu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou vlastní firma vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava Mynáře, někdo zapálil úmyslně. Ve věci dosud nebyl nikdo obviněn, uvedl mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Po požáru pracovala policie se třemi možnými verzemi jeho možného vzniku, a to nedbalostí, technickou závadou a úmyslným založením.
5. 5. 2022|

Dva čeští vojáci čelí stíhání kvůli smrti Afghánce. Úřady k věci mlčí

Dva čeští vojáci čelí stíhání kvůli údajnému podílu na smrti vraha jejich kolegy. Informaci přinesl týdeník Respekt. Afghánský bojovník zastřelil na základně v Šindándu českého psovoda Tomáše Procházku. Útočníka následně vyslýchali čeští a američtí vojáci. Po několika hodinách atentátník zemřel. Událost vyšetřují i ve Spojených státech.
21. 6. 2021Aktualizováno21. 6. 2021, 23:21|