TÉMA

Adam Záruba

Vedení Hradce Králové dělí spory. Radní Holásek žádá post náměstka, primátorka změny nechce

Koalice na radnici v Hradci Králové se poprvé od voleb otřásá. Radní a senátor Jan Holásek si nečekaně řekl o funkci náměstka primátorky, která už je však obsazená. U kolegů proto narazil. Jeho uskupení, Rozvíjíme Hradec, je součástí vedení. Vloni na podzim přitom senátor nabídku funkce náměstka dostal, ale odmítl ji.
24. 4. 2023|

Předražená lávka v Hradci má stát ještě o dalších pět milionů víc, radní o tom budou jednat

Už nyní je to jedna z nejdražších staveb svého druhu v zemi. Lávka přes Labe v Hradci Králové ale i těsně před otevřením dál zdražuje. Na úterní jednání radních míří návrh na zvýšení ceny o dalších bezmála pět milionů korun. Cena měla být před devíti lety 34 milionů, teď se vyšplhala na víc než pětinásobek, a to na celkem 175 milionů s daní.
17. 2. 2023|

Hradecká radnice převzala kontrolu nad útulkem. Týrali tam zvířata, upozornili bývalí zaměstnanci

Královéhradecká radnice přebírá dohled nad tamním útulkem pro zvířata. Zřizovaly ho technické služby, ale podle bývalých pracovníků docházelo v útulku k týrání zvířat. Případem se už zabývá policie. Ochránci zvířat uvádějí, že podobný případ nepamatují.
13. 1. 2023|

Radní v Hradci Králové upozornili na podezřelou studii o splavnění Labe, vítězem tendru je firma exministra dopravy

Podezření na střet zájmů mají někteří radní v Hradci Králové v případě veřejné soutěže na studii o plavbě na Labi. Vítězem tendru se staly Středoevropský institut pro rozvoj dopravy (SIRDO) s firmou Aquatis. Šéfem institutu je přitom bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík, který je zároveň poradcem jednoho z náměstků primátora, Jiřího Bláhy (ODS). A to přímo ve věci budoucího splavnění Labe.
13. 6. 2022|

Krize ve vedení Hradce Králové pokračuje. Zastupitelé odvolali náměstkyni Pourovou

Zastupitelé Hradce Králové v pondělí neschválili návrh na odvolání z funkcí náměstka primátora Martina Hanouska (Zelení) a radního Adama Záruby (Změna pro Hradec). Funkci náměstkyně naopak opustí Věra Pourová (ANO). Odvolání Hanouska a Záruby navrhl předseda zastupitelského klubu ODS Martin Soukup. Stalo se tak poté, co uskupení Zelení a Změna pro Hradec 26. listopadu vystoupili z vládnoucí trojkoalice, kterou vedle nich tvořily ještě ANO a ODS.
7. 12. 2020|

V Hradci Králové se rozpadla koalice. Vypověděli ji Zelení a Změna

Uskupení Změna pro Hradec a Zelení vypovědělo koaliční smlouvu o vládě v Hradci Králové s hnutím ANO a ODS. Informoval o tom lídr hradeckých Zelených a náměstek hradeckého primátora Martin Hanousek. Koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec a Zelených měla dosud v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 19 hlasů. Změna a Zelení mají tři zastupitele.
26. 11. 2020Aktualizováno26. 11. 2020, 15:41|