TÉMA

Liptovský Mikuláš

Na Slovensku podle ministra zastřelili medvěda, který zranil několik lidí v Liptovském Mikuláši

Na Slovensku byl v úterý zastřelen medvěd, který před více než týdnem zranil několik lidí ve městě Liptovský Mikuláš. Na sociální síti to napsal slovenský ministr životního prostředí Tomáš Taraba (SNS). Slovenská vláda na středečním jednání schválila návrh ústavního zákona, který má umožnit plošné odstřely medvědů pohybujících se v okolí měst a vesnic.
27. 3. 2024Aktualizovánovčera v 20:06|

Medvěd proběhl ulicemi Liptovského Mikuláše, zdravotníci hlásí dva zraněné

Dva lidé utrpěli na Slovensku lehká zranění, když do centra Liptovského Mikuláše pronikl medvěd. Jednoho z nich zvíře napadlo v blízkosti nákupního centra, druhý člověk se zranil zřejmě při útěku před ním. Informoval o tom server slovenského listu SME, podle nějž jsou již obyvatelé města mimo nebezpečí. K incidentu došlo poté, co v Nízkých Tatrách v pátek večer zahynula žena z Běloruska, když ji a jejího přítele v tamním lese pronásledoval medvěd hnědý.
17. 3. 2024|

Medvěd pronásledoval na Slovensku pár z Běloruska, žena zemřela

Mrtvou jednatřicetiletou ženu z Běloruska našli v pátek v podvečer slovenští policisté na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách nedlouho poté, co obdrželi hlášení, že v oblasti pronásleduje dva lidi medvěd. Napsal to server listu Sme. Podle policie žena zřejmě zahynula při pádu z výšky.
16. 3. 2024|

Na severozápadním Slovensku zastřelil muž medvědici, která na něj zřejmě zaútočila. Případ řeší policie

Úřady na Slovensku od pátku řeší několik případů údajného napadení člověka medvědem. V pátek na muže, který byl na procházce se psem, zřejmě zaútočila medvědice, v sebeobraně ji nakonec zastřelil. V sobotu ráno našli pokousaného muže na severu Slovenska. Třetí případ bez zranění prošetřují na jižním Slovensku, uvedl server teraz.sk.
15. 7. 2023|

V Kunštátě se rozloučili s válečným veteránem Michalem Hečkou

Desítky lidí se v Kunštátě na Blanensku rozloučili s válečným veteránem Michalem Hečkou. Někdejší příslušník 1. československého armádního sboru zemřel v nedožitých devadesáti devíti letech. Válečný hrdina se účastnil bojů o Liptovský Mikuláš, po válce byl členem Hradní stráže u prezidenta Edvarda Beneše.
18. 5. 2023Aktualizováno18. 5. 2023, 19:10|

Češi povedou mnohonárodnostní vojenskou misi na Slovensku. Hlavní silou budou chrudimští výsadkáři

Čeští vojáci odjedou v pondělí na misi na Slovensko, kde povedou mnohonárodní bojové uskupení Severoatlantické aliance. Jednotka vznikla kvůli snaze NATO posílit východní členské země Aliance kvůli zhoršené bezpečnostní situaci po útoku Ruska na Ukrajinu. Uskupení může mít až 2100 vojáků, česká armáda do něj vyšle několik set lidí.
4. 4. 2022|

Slovenská policie obvinila dvě osoby ve špionážní aféře spojované s Ruskem

Slovenská policie ve špionážní aféře spojované s Ruskem zadržela čtyři osoby a dvě z nich obvinila. Stíhaný bývalý prorektor vojenské akademie v Liptovském Mikuláši a dopisovatel mezitím zablokovaného internetového portálu Hlavné správy jsou podezřelí, že za peníze shromažďovali citlivé informace ve prospěch ruských tajných služeb. Novinářům to řekli policejní prezident Štefan Hamran a šéf elitní složky prokuratury Daniel Lipšic, podle kterých oba muži vinu přiznali.
15. 3. 2022Aktualizováno15. 3. 2022, 22:26|

Veterán bojů o Liptovský Mikuláš oslavil 96. narozeniny. „Válka je pohroma lidstva,“ řekl Michal Hečka

Veterán druhé světové války Michal Hečka oslavil 96. narozeniny. Kvůli riziku nákazy byla oslava komorní, mezi gratulanty ale nechyběli zástupci armády, Československé obce legionářské ani města Kunštát, kde žije.
24. 11. 2020|